null Mobiel leren… wat kan er allemaal?

OW_MLearn_16891_head_large.jpg
Leren
Mobiel leren… wat kan er allemaal?
Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon op zak. We doen er van alles mee. Bellen natuurlijk, maar ook gamen, foto’s maken, muziek luisteren, informatie opzoeken, navigeren, berichten posten, en ja… ook leren. Mobiel leren… wat kan er allemaal? En hoe organiseer je dat? Van 10 tot 12 oktober 2022 organiseert de Open Universiteit in Heerlen de 21e internationale mLearn conferentie over mobiel, blended en geïntegreerd ('seamless') leren.

Altijd en overal mobiel leren

Mobieltjes bieden tal van mogelijkheden voor formeel, niet-formeel en informeel leren, of het nu thuis is, op het werk of op school. En mobieltjes zijn niet de enige mobiele devices die ingezet kunnen worden om te leren. Er zijn ook de 'wearables'. Dat zijn bijvoorbeeld horloges, kleding of brillen voorzien van sensoren, camera’s, etc. Welke mogelijkheden bieden al die mobiele devices voor leren? Maakt het onderwijs daar al optimaal gebruik van? En hoe doe je dat dan op een slimme manier? Dat is het onderwerp van de mLearn 2022 conferentie 'Smart mobile learning for education, lifelong learning and continuous professional development'.

mLearn conferentie

mLearn brengt onderzoekers, beleidsmakers, opleiders, ontwikkelaars en providers op het gebied van mobiel leren bij elkaar. Deelnemers komen uit meer dan 60 landen om kennis en ervaringen uit te wisselen en om te netwerken. Het programma vindt deels online plaats en deels in Heerlen bij de Open Universiteit. De voertaal is Engels en de organisatie is in handen van de Open Universiteit in samenwerking met EADTU, de Europese vereniging voor afstandsuniversiteiten.

Bekijk de conferentiewebsite voor meer informatie over sprekers en programma. De call for papers voor bijdragen aan de conferentie (tot 15 mei) is daar ook te vinden.