null Conquest for Paradise: serious game over de transitie naar een duurzame samenleving

MW_CPPSSE_head_large.jpg

Conquest for Paradise: serious game over de transitie naar een duurzame samenleving

 • Your Academy
 • 1 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • 2021
 • € 595,-
 • Blended learning: online + face 2 face
 • Inschrijfduur 3 maanden
Wat is er nodig om het ‘paradijs op aarde terug’ te brengen? Wat is de rol die verschillende maatschappelijke sectoren spelen in de transitie naar een duurzame wereld? En wat is de impact van jouw acties op deze transitie?


Wat leer je in deze opleiding?

In deze game ervaar je zelf welke impact verschillende sectoren hebben in de huidige economische situatie, maar ook wat er nodig is om de wereld weer in balans te brengen. De game vertegenwoordigt de complexiteit van de duurzaamheidstransitie. Deze game wordt tijdens een bijeenkomst van een dag gespeeld.
 
In deze 5 uur durende serious game voor 14 – 22 spelers ervaar je in 4 speelrondes de effecten van de transitie naar een duurzame samenleving. Als speler word je uitgedaagd om vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders (overheid, financierders, energie-, voedsel- of bouwsector) de wereld opnieuw in balans te brengen. Een balans tussen economische groei en handelen binnen onze planetaire grenzen. In Conquest for Paradise moet je lobbyen, overleggen, samenwerken, deals sluiten en het grotere plaatje voor ogen houden. Samen met de andere spelers heb je de potentie om het verschil te maken, maar zijn hun individuele belangen te verenigen met het gemeenschappelijke doel?
 
Door het spelen van deze game:
 • Leer je welke impact verschillende sectoren hebben op klimaatverandering;
 • Ervaar je de complexiteit van dit systeemvraagstuk;
 • Krijg je inzicht in het gedrag, de strategische keuzes en de businessmodellen die nodig zijn om de transitie te verwezenlijken;
 • Ervaar je de effecten van jouw eigen handelen op de transitie;
 • Ontstaat er een gemeenschappelijk perspectief en gemeenschappelijk draagvlak op de meerjarenuitdaging waar we voor staan.

Deze game wordt op locatie verzorgd (Brightlands Smart Services Campus (5de etage), Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen). Na afloop van de game maak je een reflectie-opdracht binnen yOUlearn de leeromgeving van de OU.

Begeleiding

Deze serious game wordt intensief begeleid. De reflectieopdracht wordt beoordeeld.

Locatie

Deze game wordt op locatie verzorgd (Brightlands Smart Services Campus (5de etage), Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen).

Toelating

Het game is voor iedereen toegankelijk.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

De geplande start van deze game is in 2021.

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

Deelname aan deze serious game kost € 595,- excl. BTW.
 
Voor deelnemers aan de Certified Professional Course Smart Sustainable Economy zijn de kosten inbegrepen in de cursusprijs.
 
Heb je reeds het SCO-game gedaan, dan krijg je € 350,- korting op de cursusprijs van € 1.750,- van het Certified Professional Course Smart Sustainable Economy en een ontheffing van 1 ec voor het game.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Deelnemers aan de cursus kunnen in aanmerking komen voor een officieel certificaat van de OU. Daarvoor dienen zij deel te nemen aan de game en de reflectie-opdracht met een voldoende te maken. Deze game maakt ook deel uit van de Certified Professional Course Smart Sustainable Economy. Wil je deze serious game in een ander programma of opleiding inbrengen? Neem dan contact op met de examinator.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.