null Nieuwe opleidingen voor de toekomst

ALG_NieuweOpleidingenToekomst_14542_head_large.jpg
Nieuwe opleidingen voor de toekomst
In 2021 ontwikkelde de Open Universiteit nieuwe opleidingen die inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en de behoefte naar bijpassende academische kennis en vaardigheden. Technische ontwikkelingen staan centraal in diverse wetenschapsdisciplines.

Master AI

De vraag naar mensen kennis op het gebied van AI is enorm. Want hoe verbeter je diensten, processen en producten met AI? Zonder de veiligheid en privacy van mensen uit het oog te verliezen? Onze master Artificial Intelligence stoomt je klaar voor de toekomst met AI.

De Open Universiteit heeft eind 2021 groen licht gekregen voor de eerste deeltijd master AI. De master AI is opgedeeld in vier thema’s: het vakgebied AI, data-georiënteerde technieken, modelgeoriënteerde technieken en nieuwe AI-ontwikkelingen. Binnen deze thema’s komen onderwerpen als machine learning, neurale netwerken en Bayesiaanse methoden zeer uitvoerig aan de orde. Aan de ethische vragen rond AI is een apart vak gewijd. Tijdens de master worden zowel kennis als toepasbaar inzicht getoetst.

Master Gezondheidswetenschappen

De complexiteit van zorg neemt al jaren toe. Academische professionals zijn nodig om slim gebruik te maken van digitale oplossingen en data science waarmee we de zorg en gezondheid van mensen kunnen verbeteren. Om de effectiviteit en kwaliteit van zorg te verbeteren, is er behoefte aan onafhankelijke denkers die met een ruime blik naar gezondheid kijken. En daarvoor ontwikkelde de OU de master gezondheidswetenschappen.

Hoe kunnen we ervoor zorgen, dat elk kind een gezond lunchtrommeltje mee naar school krijgt? Dat we via slimme data-analyse ziektes kunnen opsporen nog voordat er klachten zijn? En we meer mensen aan het bewegen krijgen? De master Gezondheidswetenschappen zoomt in op de complexe vraagstukken van nu binnen de publieke gezondheid en zorg.

Master Gegevensbescherming en privacyrecht

Naast de master AI en Gezondheidswetenschappen is de Open Universiteit van plan om per september 2022 te starten met de master Gegevensbescherming en Privacyrecht. Hiervoor is accreditatie aangevraagd bij de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie.

De master speelt in op het recht rondom technologische ontwikkelingen. Organisaties en bedrijven verzamelen en verwerken steeds meer persoonsgegevens. Regels die bijvoorbeeld volgen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vereisen dat dit rechtmatig, transparant en veilig gebeurt. Wat kan wel? Wat mag niet? Hoe kom je tot privacy-vriendelijke innovatie? Deze masteropleiding leert je alles over het gegevensbeschermings- en privacyrecht met een focus op de Nederlandse rechtspraktijk. Blijf op de hoogte van de nieuwe master Gegevensbescherming en Privacyrecht.