null NOT: Workshop beoordelen vakoverstijgende vaardigheden

OW_NOTworkshop_10632_head_large.jpg
NOT: Workshop beoordelen vakoverstijgende vaardigheden
Op 26 januari 2017 verzorgen Theo Janssen van het Sint Janscollege in Hoensbroek en Ellen Rusman van de Open Universiteit tijdens de NOT een workshop voor leerkrachten voortgezet onderwijs. Onderwerp zijn viewbricks: een manier om vakoverstijgende (21e eeuwse) vaardigheden beter te boordelen. Worstelt u als docent met het aanleren en beoordelen van vakoverstijgende (ook wel 21e eeuwse) vaardigheden bij uw VO-leerlingen? Dan is dit een passende workshop voor u. 

Zelf aan de slag

Nadat u kort heeft kennisgemaakt met het Viewbrics project gaat u aan de slag met één van de binnen het project ontwikkelde rubrieken voor het beoordelen van de vaardigheden samenwerken, presenteren en informatievaardigheden. U bekijkt een video van een leerling die een vaardigheid oefent en u beoordeelt deze prestatie met een rubriek. Daarna praten we samen over uw ervaring en over het gebruik van rubrieken voor het aanleren van vakoverstijgende vaardigheden in de VO-onderwijspraktijk.

De workshop vindt plaats bij de 'Onderwijsacademie' tijdens de NOT op 26 januari 2017 om 11.30 uur. De NOT is de jaarlijkse vakbeurs voor professionals in het KO, PO, VO en MBO en vindt plaats in Utrecht.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NOT.