null Ontwikkelen en verzorgen van online en blended leren

OC0510_head_large.jpg

Ontwikkelen en verzorgen van online en blended leren

  • Your Academy
  • 1 EC
  • Nederlands
  • Certificaat
  • Op elk gewenst moment
  • 299,-
  • Volledig online
  • Eigen casus
  • Inschrijfduur 3 maanden
In de huidige crisis hebben veel onderwijsprofessionals behoefte aan meer kennis en vaardigheid met betrekking tot het ontwikkelen en verzorgen van online en blended leren. Online onderwijs is op dit moment een groeimarkt. De Open Universiteit heeft als online universiteit niet alleen veel ervaring met deze vormen van modern onderwijs maar is tevens al jaren koploper in het onderzoek hiernaar. In aanvulling op onze website over digitale didactiek, waar we handige tips voor online onderwijs met je delen, hebben we deze cursus ontwikkeld.
 
Deelnemers maken kennis met online onderwijs en blended learning. Wat is blended learning? Wat zijn onderwijsmodellen bij blended learning? Wat zijn de voordelen en nadelen van online onderwijs? Hoe ontwikkel je didactisch goed online onderwijs en blended learning? Hoe kun je leerlingen/studenten activeren bij online onderwijs en blended learning? Wat komt er kijken bij het, synchroon en a-synchroon, online begeleiden en les geven van leerlingen? Wat komt er kijken bij online begeleiden en bij het verzorgen van een virtuele klas? Binnen deze cursus ga je zelf aan de slag met het ontwikkelen van online onderwijs en blended learning. Je maakt een ontwerp voor online onderwijs dat je direct kunt toepassen in je eigen werk, bijvoorbeeld bij een eigen cursus produceren.
 


Inhoud

Binnen deze cursus ga je aan de slag met het ontwikkelen van online en ‘blended’ leren en ontwikkel je inzichten met betrekking tot het verzorgen van online en blended leren. 

Onderdelen in deze cursus: 

•    Kennismaken met vormen van online en blended leren. 
Hierbij gaan we in op verschillende vormen van online en blended leren, op open educational resources, op kansen en uitdagingen.
•    Ontwikkelen van online en blended onderwijs en activerende werkvormen. 
Je leert hoe je online en blended leren kunt ontwerpen en ontwikkelen. Je leer waarom activering belangrijk is, en je maakt ook kennis met verschillende online activerende werkvormen.
•    Online begeleiden (synchroon en a-sychroon). 
We staan stil bij het belang van begeleiden, juist bij online en blended leren, en je maakt kennis met verschillende manieren van online begeleiden. Daarbij krijg je ook veel tips.
•    Virtuele klas en webinar.
Wat is het verschil tussen een virtuale klas en een webinar. Waar zijn deze vormen geschikt voor? Waar moet je aan denken bij de opzet van een virtuele klas sessie?
•    Toetsen in online onderwijsvormen.
We besteden aandacht aan verschillende manieren van formatief en summatief toetsen bij online en blended leren. 
De inhoud van deze online cursus is voornamelijk gebaseerd op de micromodules die de Open Universiteit al langer verzorgt.
 
Belangrijke verschillen zijn:

•    Je maakt een ontwerp van een online of blended cursus of onderwijseenheid. Je krijgt hierbij persoonlijk feedback van experts van de Open Universiteit.
•    Het ontwerp wordt beoordeeld door experts van de Open Universiteit. Bij een voldoende ontvang je een certificaat van de Open Universiteit.

Daarnaast wordt in deze cursus expliciet aandacht besteed aan online begeleiden.

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden. Als je al een OU studentnummer hebt, dan het verzoek om dit studentnummer bij de aanmelding te vermelden, aangezien dit de toegang tot de online leeromgeving zal versnellen.

Bedoeld voor

Deze cursus is bedoeld voor onderwijsprofessionals en geïnteresseerden in online onderwijs.
Het is van belang dat je werkzaam bent op het gebied van opleiden en onderwijs.

Startmoment

Je kunt starten op elk gewenst moment.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Prijsinformatie

Online betaling van € 299,-.
De digitale factuur is 1 dag na aanmelding zichtbaar in 'mijnOU'

Begeleidingsvorm

Deze cursus is ontwikkeld door het Expertise Centrum Onderwijs, de faculteit Onderwijswetenschappen en het Welten Instituut. Je kunt de cursus zelfstandig doorlopen aan de hand van de online leeromgeving en wordt waar nodig begeleid door docenten met een ruime ervaring en expertise op het gebied van online activerend onderwijs.
 

Toetsing

 
Je gaat bij elk onderdeel aan de slag met het ontwikkelen en verzorgen van je eigen online onderwijs en vormen van blended leren. Je maakt een ontwerp van online onderwijs en werkt dit uit. Deze ontwerpopdracht wordt met een voldoende/onvoldoende beoordeeld. Je ontvangt een certificaat als je een voldoende krijgt voor de opdracht.

Extra informatie

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.