null Formatief evalueren (individueel)

DDG_OnlineFeedback_17570_head_large.jpg

Formatief evalueren (individueel)

 • Your Academy
 • 1 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Start januari 2022
 • € 450,-
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 3 maanden
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Om erachter te komen of de boodschap overkomt, er tegen problemen aangelopen wordt en het studietempo gevolgd kan worden moet je tussentijds evalueren. Dit kan door formatief toetsen in je onderwijs in te zetten. Formatief toetsen geeft inzicht in waarnaartoe wordt gewerkt, wat de voortgang is en hoe het einddoel wordt bereikt. Ook is er in deze module aandacht voor de digitale middelen die je kunt inzetten bij het formatief evalueren.


Inhoud

In deze cursus maak je kennis met inzichten uit onderzoek naar formatief toetsen/evalueren. Die inzichten vertaal je naar je eigen onderwijspraktijk. Na afloop van de cursus kun je:
 • Uitleggen wat de kern is van formatief toetsen en de formatieve toetscyclus;
 • Zelf online tools kiezen en inzetten in je eigen onderwijs, passend bij de formatieve toetscyclus en de doelen die jij wilt bereiken met je deelnemers;
 • Inzichten uit onderzoek naar formatief toetsen vertalen naar je eigen onderwijspraktijk;
 • Je eigen manier van formatief toetsen kritisch onder de loep nemen;
 • Krachten en ontwikkelprioriteiten in kaart brengen in je eigen onderwijs/instelling.
Er zijn geplande online bijeenkomsten. Daaromheen kan het programma zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundige docent. Je rondt de module af door het maken van een ontwerpopdracht die door de docent wordt nagekeken. Voertaal van deze module is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur en video's.

Studieduur

Studieduur is 3 weken. Studiebelasting in totaal 28 uur.

Certificering

Bij voldoende uitvoering ontvang je een certificaat.
Prof. Dr. Desirée Joosten-ten Brinke

Decaan faculteit Onderwijswetenschappen

“We zien dat docenten zich in deze tijd enorm inspannen voor online onderwijs, met onze modules wordt die inspanning ook effectief”

Ingangseisen

Hbo werk- of denkniveau. Enkele jaren relevante werkervaring.

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden. Als je al een OU studentnummer hebt, dan het verzoek om dit studentnummer bij de aanmelding te vermelden, aangezien dit de toegang tot de online leeromgeving zal versnellen.

Startmoment

De startdatum van deze module is maandag 10 januari 2022.
 

Inschrijfduur

 
De inschrijfduur van 3 maanden gaat in vanaf de startdatum.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Prijsinformatie

Het totaalbedrag voor de persoonlijke variant van deze module is € 450,- middels online betaling.
Dit bedrag is all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de module is vrijgesteld van BTW. 
De digitale factuur is 1 dag na aanmelding zichtbaar in 'mijnOU'. Indien aanmelding vrijdag of in het weekend plaatsvindt, dan zal de factuur vanaf dinsdag zichtbaar zijn in 'mijnOU'.
 

Fiscale aftrekbaarheid

 
Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.
 
Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.
 
De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Begeleidingsvorm

Virtuele klas 1: donderdag 20 januari 2022 van 19:00 - 21:30 uur
Virtuele klas 2: donderdag 3 februari 2022 van 19:00 - 21:30 uur
Eindopdracht indienen: zondag 6 maart 2022

Extra informatie

Wil je in contact komen met het Team Professional Programs via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.