null Onderwijs

INF_Onderzoek_17354_head_large.jpg
Onderwijs

Op het gebied van informatica verzorgt het departement volledige bachelor- en masteropleidingen met verschillende afstudeervarianten. Veel van de cursussen uit deze opleidingen kunt u ook als afzonderlijke cursus bestuderen. Daarnaast kunt u korte programma’s volgen: Certified Professional Programs of een Minor Informatica.

Open educational resources is een van de speerpunten van de Open Universiteit. Daarom heeft de Open Universiteit een aantal cursussen ontwikkeld die u gratis kunt volgen. Het niveau van de cursussen is op universitair startniveau. Van veel onze reguliere cursussen hebben wij een snapshot gemaakt die u, ter kennismaking, gratis kunt volgen.

Bachelor- en master

Het departement verzorgt de volgende bachelor- en masteropleidingen

Cursussen

Veel van de cursussen uit de bachelor- en masteropleidingen kunnen ook los worden gevolgd.

Certified Professional Programs

Certified Professional Programs (CPP's) zijn intensieve cursusreeksen met extra bijeenkomsten en een strakke planning. CPP's zijn vooral relevant voor medewerkers en bedrijven die willen investeren in intellectueel kapitaal.

Scholing van medewerkers is een essentieel onderdeel van het bedrijfsproces geworden. Certified Professional Programs zijn toegesneden op uw organisatie, op uw situatie en op uw wensen. Samen met u realiseren wij zowel individuele groei als verbeterde, collectieve prestaties. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Mogelijk is ook deze CPP van de vakgroep Informatiekunde interessant voor informatici: 

Voor specifieke vragen over onze CPP's kunt u contact met ons opnemen via mst@ou.nl.

Minor informatica

Studenten van 'andere disciplines' die in hun studie een goede informatica-component willen opnemen kunnen een minor informatica volgen

ICT wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Informatie verzamelen, bewerken, versturen en opslaan, communiceren met elkaar en met machines; de moderne wereld kan niet meer zonder. In steeds meer disciplines en opleidingen is grondige kennis van Informatica dan ook heel belangrijk. In de gezondheidszorg, scheikunde of werktuigbouw, in recht of cultuur, in landbouw of techniek, overal speelt ICT een rol. Als u zich binnen uw opleiding wilt verdiepen in de ICT, dan is een minor informatica een prima mogelijkheid. De minor informatica van de Open Universiteit is flexibel in te passen in uw opleiding.

De omvang van de minor informatica is 15 EC. Het programma bestaat uit drie cursussen. Voor meer informatie over de minor informatica kunt u contact opnemen met de studie- of onderwijsadviseur via info@ou.nl of 045-5762888.

Meer informatie over minoren en hoe u kunt regelen dat u een minor bij een andere dan uw eigen instelling kunt volgen, is te vinden op www.kiesopmaat.nl.

Snapshots

De meeste cursussen hebben een snapshot waarmee een inkijkje in de cursus wordt geboden. Een snapshot bestaat uit enkele geselecteerde hoofdstukken uit het cursusmateriaal die u gratis kunt inzien. Bekijk de snapshots van cursussen.

De geselecteerde hoofdstukken in de snapshots zijn niet alleen interessant om een beeld van de cursus te vormen. Ze kunnen ook elk afzonderlijk worden bekeken en geven dan informatie over een bepaald onderwerp.

Gratis cursussen

De Open Universiteit heeft een aantal gratis cursussen. Deze cursussen kunnen kosteloos worden gedaan en hebben meestal een omvang van ongeveer 25 studie-uren. Het niveau van de cursussen is op universitair startniveau.

Bent u geïnteresseerd in de informatica, dan zijn de volgende cursussen interessant:

  • Communicatietechnologie
  • Computeralgebra met Maxima
  • Green Sustainable Data Centres
  • Human information processing
  • Logica in actie
  • Programmeren in Scala
  • Starten met programmeren