null Ongedisciplineerde geschiedenis: Historicidagen in Maastricht

CW_Historicidagen_Maastricht_23396_head_large.jpg

Ongedisciplineerde geschiedenis: Historicidagen in Maastricht

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus 2024 vinden de Historicidagen plaats in Maastricht. De tweejaarlijkse Historicidagen hebben als doel om de diversiteit en dynamiek van (kunst)historische praktijk te tonen, inspiratie te bieden en samenwerking te bevorderen. De Open Universiteit is medeorganisator van het evenement.

De Historicidagen verbinden iedereen die beroepsmatig met het verleden bezig is: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en (kunst)historische professionals. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Ongedisciplineerde geschiedenis

Het thema voor deze vierde editie is Ongedisciplineerde Geschiedenis. De meervoudige crises in de huidige samenleving vereisen aantoonbaar dat we onze normale gang van zaken veranderen en daarom ook opnieuw nadenken over hoe we geschiedenis schrijven. Hoe onderzoeken, schrijven en onderwijzen we het verleden? En wie doet deze geschiedenis?

Lees voor meer informatie en aanmelden het nieuwsbericht: Ongedisciplineerde geschiedenis: Historicidagen in Maastricht.