null OU brengt CPP Innovatiemanagement voor ondernemers op de markt

CPPINNO_InnovatieOndernemers_14916_head_large.jpg
Leren
OU brengt CPP Innovatiemanagement voor ondernemers op de markt
Ondernemers onderkennen nu meer dan ooit de noodzaak van innovatie. Het Certified Professional Program (CPP) Innovatiemanagement dat begin oktober 2018 op de markt komt is dan zeker interessant voor hen.

CPP Innovatiemanagement

Het CPP Innovatiemanagement bereidt ondernemers (maar ook zij die een innovatierol willen vervullen) voor op de grote veranderingen die op ondernemingen afkomen, zegt programma directeur dr. Nadine Roijakkers, verbonden aan de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit. “Het Certified Professional Program Innovatiemanagement is ons praktijkgericht programma op academisch niveau voor ondernemers die het belang van een innovatief en toekomstbestendig businessmodel onderschrijven. Dit programma is samen met ondernemers ontwikkeld en is gericht op het (verder) verstevigen van het eigen innovatiepotentieel van organsiaties.”

Voor wie?

Roijakkers: “Het CPP Innovatiemanagement is interessant voor ondernemers die hun innovatiepotentieel optimaal willen faciliteren. Managers kunnen baat hebben bij dit CPP, zeker als ze denken aan een carrièreswitch richting innovatiemanagement binnen hun bedrijf of organisatie of zelfs daarbuiten. Tenslotte is het CPP een goede investering voor werknemers en ZZP-ers die een beter begrip en praktische handvatten willen verkrijgen voor het innoveren binnen organisaties. Ingangseis is minimaal hbo werk- en denkniveau en enige jaren relevante werkervaring.”

Opbouw CPP Innovatiemanagement

Het Certified Professional Program Innovatiemanagement is een optimale mix van theorie en praktijklessen. Het programma bestaat uit vier modules die gericht zijn op het verstevigen van het innovatiepotentieel van ondernemers en organisaties, namelijk:

  • Innovatiestrategie;
  • Organisatie van innovatie;
  • De menselijke factor van innovatie;
  • Innovatie in de praktijk.

De laatste module levert de deelnemers een concreet innovatieplan op voor hun eigen organisatie en met de kennis die is opgedaan in de Onderdelen Innovatiestrategie, Organisatie van innovatie en De menselijke factor van innovatie zijn zij nu goed voorbereid om dit innovatieplan uit te voeren.

Het programma maakt deel uit van de programmalijn Certified Professional Programs: praktijkgerichte trajecten op academisch niveau, die studenten kunnen combineren met hun werk in de eigen beroepspraktijk. In het CPP verkrijgt men niet alleen inzicht in innovatiemanagement, men leert ook als innovatie-gedreven ondernemer om nieuwe producten en diensten voor het bedrijf te creëren.

Het CPP Innovatiemanagement heeft een doorlooptijd van ongeveer een jaar. Startdatum en rooster van de eerste groep en meer informatie over de inhoud en de structuur van het Certified Professional Program Innovatiemanagement is te vinden op onze website.