null Certified Professional Course, eHealth een praktische introductie: voor professionals in de zorg en publieke gezondheid

STG_BPS_MAPSY_head_large.jpg
Certified Professional Course, eHealth een praktische introductie: voor professionals in de zorg en publieke gezondheid
  • Psychologie
  • 1,5 EC
  • Vanaf € 449
Wil jij als zorgprofessional meegaan met de nieuwste ontwikkelingen in eHealth zorg en preventie zodat je patiënten/cliënten beter kunt ondersteunen, doorverwijzen of adviseren? De technologie ontwikkelt zich steeds sneller en toepassingen in de zorg zoals beeldbellen en telemonitoring worden hierdoor toegankelijker. Ook bij publieksvoorlichting en zelfhulp over gezondheid worden steeds vaker digitale kanalen ingezet zoals apps en internettoepassingen. Wil jij in deze veranderende omgeving een optimale dienstverlening bieden? Specialiseer je dan in eHealth!
 
Onze Certified Professional Course eHealth is geaccrediteerd voor PE punten geaccrediteerd bij de landelijke vereniging voor POH-GGZ, de Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuners (NVvPO) en bij de Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).. Bij verschillende andere beroepsverenigingen wordt op dit moment ook accreditatie aangevraagd. Zodra wij hier meer informatie over hebben, vermelden we dit hier.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Professionals (hbo-niveau) werkzaam in de somatische, geestelijke- en publieke gezondheidszorg. Denk aan wijk- of ggz-verpleegkundige, praktijkondersteuner (somatiek, ggz), fysiotherapeut, diëtiste, verloskundige, preventiewerker GGD, beleidsmedewerker gezondheidszorg & welzijn bij gemeente, psycholoog, maatschappelijk werkende.
Certified Professional Course ‘eHealth voor zorgprofessionals’ biedt professionals in de somatische, geestelijke en publieke gezondheidszorg een actueel beeld van ontwikkelingen op het gebied van eHealth en enige scholing in vaardigheden om eHealth-toepassingen optimaal in te zetten.
 
eHealth omvat een breed scala van toepassingen zoals websites, apps, serious games en online zelfmanagementprogramma’s, maar ook toepassingen zoals domotica en beeldbellen. Veel toepassingen zijn via een computer beschikbaar maar meer en meer worden ook mobiele apparaten zoals smartphones gebruikt.
eHealth-toepassingen hebben als doel patiënten, cliënten of burgers te informeren, te adviseren, te begeleiden en/of te behandelen. Het gaat daarbij om het bieden van (na)zorg bij psychische- of gezondheidsproblemen of om deze juist te voorkomen. Toepassingen zijn gericht op de somatische, publieke, en of geestelijke gezondheidszorg (deze laatste heet vaak eMental Health).
 
Onze Professional Program course is praktijkgericht zodat je jouw opgedane vaardigheden direct in de praktijk en je werk kunt toepassen. Tevens biedt onze deze aanpak de volgende voordelen:
- gericht op primaire, secundaire en tertiaire preventie
- een-op-een-begeleiding van topdocenten
- ideaal te combineren met je werk
- flexibel studeren, grotendeels online; vanaf elk apparaat, wanneer jij wilt, aan één van de beste universiteiten van het land.
 
Leermiddelen en didactiek
- digitaal werkboek (yOUlearn) met studietaken waarin een praktijk wordt geschetst en opdrachten worden gegeven (inclusief literatuur en videofragmenten om de praktijkcontext helder te schetsen). Deze course bestaat grotendeels uit zelfstudie via onze yOUlearn omgeving. 

Studieduur

De Certified Professional Course ‘eHealth, een praktische introductie’ kent een omvang van 1,5 ec . Deze cursus heeft een studiebelasting van circa 42 uur en heeft geen vaste startdatum of studiebelasting per week. Je bepaalt zelf je startdatum en studietempo. 

Begeleiding

De cursus is zodanig opgezet dat het digitale werkboek van de cursus je leeractiviteiten aanstuurt. Er zijn geen begeleidingsbijeenkomsten maar bij vragen kun je terecht bij de docent.

Toelating

Minimaal hbo werk- en denkniveau en relevante werkervaring binnen de zorgsector.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

Doorlopend starten op elk gewenst moment.

Aanmelden

Meld je aan via de knop aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 449,- of € 150,- per maand bij betaling in drie termijnen. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.

 

Diploma

Het certificaat ontvang je als je de studietaken hebt doorlopen en de twee korte schrijfopdrachten die horen bij de cursus, hebt ingeleverd.

Accreditatie

Onze Certified Professional Course eHealth is geaccrediteerd voor PE punten geaccrediteerd bij de landelijke vereniging voor POH-GGZ, de Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuners (NVvPO) en bij de Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).. Bij verschillende andere beroepsverenigingen wordt op dit moment ook accreditatie aangevraagd. Zodra wij hier meer informatie over hebben, vermelden we dit hier.

Contact

Wil je graag meer informatie over een specifiek Professional Program, een brochure of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs of
T 045-5762777