null RAGE genomineerd voor Europese innovatieprijs

OW_RAGE_sep17_head_large.jpg
Digital Learning
RAGE genomineerd voor Europese innovatieprijs
Het RAGE-project is genomineerd voor de jaarlijkse Innovation Radar Prize, de Europese prijs voor veelbelovende innovaties en vernieuwers. De Innovation Radar, een initiatief van het Directoraat Generaal CONNECT van de Europese Unie, zoekt actief naar de meestbelovende, door de EU gefinancierde innovaties. RAGE, het gaming project dat geleid wordt door het Welten-instituut, is een van de tien genomineerden voor de categorie 'Early Stage innovation.'

Openbare verkiezing

Vanaf midden september publiceert Innovation Radar op zijn website een profiel van alle genomineerde projecten. Iedereen kan vervolgens zijn favoriet kiezen. Het resultaat is een lijst van 4 projecten die uitgenodigd worden om op 9 en 10 november 2017 naar  Budapest te komen. De vier overgebleven genomineerden voor elke categorie houden daar een pitch voor een jury bestaande uit experts uit de sectoren investeringen, innovatie en accelerators. De jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. 

Over Rage

RAGE - Realising an Applied Gaming Ecosystem - ontwikkelt herbruikbare softwarecomponenten waarmee serious games makkelijker, sneller en goedkoper geproduceerd kunnen worden. Op de projectwebsite staan inmiddels ruim 30 componenten die iedere gamesontwikkelaar kan gebruiken. Het RAGE-team, geleid door het Welten-instituut van de Open Universiteit, bestaat uit 19 partners uit tien landen, waaronder game studio’s, universiteiten en organisaties die met behulp van games de vaardigheden, inzetbaarheid en prestaties van de Europese werknemer willen verbeteren. U leest meer over het RAGE-project op de projectsite. Of volg het project op Twitter account @RageAppliedGame.

U kunt hier stemmen.

Meer nieuws van het Welten-instituut.

Maak kennis met het Welten-instituut.