null Save the date: symposium en boekpresentatie <em>Nooit meer dansen?</em> 15 oktober 2021

ALG_SavetheDate_NooitMeerDansen_head_large.jpg
Save the date: symposium en boekpresentatie Nooit meer dansen? 15 oktober 2021
Op vrijdag 15 oktober 2021 presenteert de Open Universiteit de bundel Nooit meer dansen? De veilige stad in tijden van pandemie tijdens een symposium. De coronapandemie heeft 'veiligheid' vooral tot een medisch vraagstuk gemaakt. De auteurs in dit boek laten zien dat andere aspecten van de openbare en persoonlijke veiligheid niet buiten beeld mogen vallen, willen we volgende pandemieën het hoofd kunnen bieden en beter leren 'dansen' met het virus.

Programma

Het symposium bestaat uit drie sessies: 'corona, privacy en de wet', 'corona en rechtspraak' en 'cultuur in crisistijd'. Presentaties worden onder andere verzorgd door de Boekmanstichting (kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid), Jacco Janssen, senior (straf)rechter in de rechtbank Rotterdam, Marijke Malsch, hoogleraar Empirical Legal Studies aan de Open Universiteit en schrijfster Carolijn Visser.

Het boek wordt aangeboden aan Diederik Gommers, intensivist bij het Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Het volledige programma wordt begin september bekendgemaakt.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht.