MST_CPCSBD_BigDataStatistiek_15733_head_large.jpg
Big Data en statistiek
Het voorbereiden van beleidsvoorstellen, statistisch onderzoek en de kwaliteit van data beoordelen. Dit zijn een paar kenmerken van de taken van de professionals waarvoor de nieuwe online cursus is ingericht. Hoe ga je te werk met big data? Hoe verzamel je de juiste data? En hoe kun je deze het beste analyseren en visualiseren? Tijdens de korte online cursus verwerf je de benodigde basiskennis om je voorstellen goed te kunnen onderbouwen, en om onderzoeken te beoordelen. Bewustwording rondom big data en statistiek is daarbij van groot belang.

Voor en door professionals

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan deze zogenaamde big data. Big data wordt daarom ook weleens 'de nieuwe olie' genoemd. Heel veel verschillende organisaties maken al gebruik van big data, bijvoorbeeld door het gericht aanbieden van advertenties op basis van online surfgedrag. Deze online cursus over big data en statistiek is mede mogelijk gemaakt door de CBS Academy en het lectoraat 'Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen' van Zuyd Hogeschool. De cursus is bedoeld voor alle mensen die te maken krijgen met big data en statistisch onderzoek.

Korte online cursus

De inhoud van de cursus is gericht op het creëren van een bewustzijn ten aanzien van het gebruik van big data voor statistisch onderzoek, inclusief diverse technieken voor het verzamelen en verwerken van data. Je leert dat big data niet feilloos is en je weet op welke zaken je moet letten om te achterhalen of data fouten bevatten. Je leert de kwaliteit van de bronnen aan de hand van indicatoren te bepalen, en voor- en nadelen van verschillende typen data bij statistisch onderzoek te benoemen.

Start, studieduur en certificaat

Je volgt de cursus tijdens een zes-weken-traject. Dit traject kan gratis worden gevolgd, maar kan ook worden afgerond met een officieel certificaat van de Open Universiteit. Dit traject gaat van start op 2 september 2019. De gecertificeerde variant kost €100,-. Je bent per week ongeveer 4-5 uur bezig met het bestuderen van instructies, voorbeelden en het maken van opdrachten. Om een certificaat te behalen moeten de opdrachten met een voldoende zijn afgerond. Je ontvangt tevens een feedback op je ingeleverde opdrachten.

Let op: de inschrijving is gesloten op 11 september.

Na de tweede en derde editie is deze online cursus gestopt.