MW_StudentendagBedrijfskunde_12561_head_large.jpg
Studentendag Bachelor Bedrijfskunde
26 november 2021

Mismanagement

Van de mondkapjesdeal tot de toeslagenaffaire en te vroeg afgekondigde versoepelingen van coronamaatregelen: het afgelopen jaar stond regelmatig in het teken van mismanagement. Hoewel veel voorbeelden de publieke sector betreffen, is ook het bedrijfsleven mismanagement niet vreemd. Denk aan autofabrikanten die oogluikend het gebruik van sjoemelsoftware in hun auto’s toestonden in 'dieselgate' en aan de ondergang van de Nederlandse multinational Imtech n.a.v. frauduleuze praktijken door het management in Duitsland en Polen.

De opleiding Bedrijfskunde nodigt je op vrijdag 26 november 2021 uit voor een inspirerende middag over het thema Mismanagement. Met prikkelende colleges uit de wetenschap en de praktijk en interactieve discussies willen we je kennis laten maken met de basale fouten die managers maken en de grote gevolgen die deze fouten hebben. Je leert natuurlijk ook hoe je deze fouten kan voorkomen en waarom het soms ook nodig is dat organisaties en managers fouten maken.

Programma

  • Mario Kieft (hoofddocent Organisatieontwikkeling en gedragsverandering) geeft een college over falen met succes: waarom zoveel verandertrajecten mislukken!
  • Frank Hubers (Universitair docent Accounting en Financiering) bekijkt hoe accountability averechts kan werken, terwijl het afleggen van meer verantwoording eigenlijk een logische reactie is op mismanagement in het verleden.
  • Ward Ooms (Universitair docent Innovatiemanagement) neemt u mee in een interactieve workshop over cognitieve biases in besluitvorming die kunnen leiden tot mismanagement.

Naast het programma is er tijdens de studentendag volop de mogelijkheid om kennis te maken met collega-studenten, alumni en docenten van de opleiding Bachelor Bedrijfskunde.

Datum, tijd en locatie

  • Datum: vrijdag 26 november 2021 van 12.30 tot 18.00 uur.
  • Locatie: volledig online (via MS Teams)
    U ontvangt na aanmelding op tijd een link voor deelname.
  • Deelname is gratis voor studenten en alumni van de Bachelor Bedrijfskunde.
  • Aanmelden kan via het formulier.

Graag tot ziens op vrijdag 26 november 2021!

Ward Ooms (Programmaleider Bacheloropleiding Bedrijfskunde)
Renate Nowak (Studieadviseur Bacheloropleiding Bedrijfskunde)

Terugblik op studentendag 2020: Duurzaam ondernemen