null Voortentamen Wiskunde T

OPL_WiskundeT_12124_head_large.jpg

Voortentamen Wiskunde T

  • Your Academy
  • Taal Nederlands
  • Certificaat
  • Start: doorlopend
  • € 98,-
Meld je éénmalig aan voor Wiskunde T om je wiskundevoorkennis op peil te brengen en toegelaten te kunnen worden tot een schakelprogramma naar een masteropleiding van de TUDelft of TUEindhoven. Om je voorkennis te kunnen vaststellen moet je een Voortentamen Wiskunde T doen.


Inhoud

Wil je starten met een schakelprogramma voor een masteropleiding van de TU Delft of voor enkele van de masteropleidingen van de TU Eindhoven? Wanneer je een hbo-opleiding hebt afgerond is het volgen van een schakelprogramma een vereiste om toegelaten te worden. Om toegelaten te worden tot het schakelprogramma moet je slagen voor het voortentamen Wiskunde T. De Open Universiteit neemt de tentamens in opdracht van de TU’s af. De tentamens zijn wekelijks in een van onze studiecentra af te leggen.
 
De inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de voortentamens Wiskunde T ligt bij een commissie van de TU Delft. De Open Universiteit organiseert de afname van de voortentamens.
 
Alle informatie over de schakelprogramma’s, masteropleidingen en toelatingseisen staan op websites van de TU Delft en de TU Eindhoven.

Certificering

Na postieve afronding ontvang je een certificaat.

Aanmelden

Om je aan te kunnen melden moet je een account hebben bij de Open Universiteit.
Klik daarvoor op ‘mijnOU’ rechtsboven op deze pagina.
 
Als je een account hebt aangemaakt, klik dan op de rode knop ‘AANMELDEN’ op deze pagina. 
 
Tijdens de aanmeldprocedure dien je een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden óf je kunt een kopie per post insturen naar you@ou.nl. Na je aanmelding ontvang je weer een bevestiging van je aanmelding in ‘berichten’ in mijnOU
Zodra het identiteitsbewijs bij ons binnen is en gecontroleerd, kun je je aanmelden voor een tentamensessie op een door jou te kiezen tijdstip in één van de studiecentra van de OU.
Je ontvangt daarvan ook een bericht in mijnOU. 
 
Aanmelden voor een tentamensessie doe je daarna zélf via het online tentamen inschrijfsysteem na het inloggen in mijnOU, onder de tegel met Beheer digitaal aanmelden tentamens.
 
Heb je het voortentamen niet gehaald, dan kun je je opnieuw via deze tegel aanmelden, máár pas zodra je de definitieve uitslagbrief thuis hebt ontvangen. Je ontvangt dan uiteraard een nieuwe factuur.

Toelichting aanmelden

LET OP:

  • Het aanmaken van een OU account en het aanmelden voor Wiskunde T is dus éénmalig.
  • Aanmelden voor een tentamensessie kan, indien nodig, meerdere malen via de tegel Beheer digitaal aanmelden tentamens na het inloggen in mijnOU.
  • Aanmelden voor een tentamensessie dient minimaal 2 weken voor de gewenste tentamendatum via het online tentamen inschrijfsysteem te gebeuren.

Prijsinformatie

Online betaling van € 98,-.
De digitale factuur is 1 dag na aanmelding zichtbaar in 'mijnOU'. Indien aanmelding vrijdag of in het weekend plaatsvindt, dan zal de factuur vanaf dinsdag zichtbaar zijn in 'mijnOU'.
 
Deelname aan een voortentamen kost € 98,-. Hiervoor krijg je één tentamenkans. Is het nodig om nog een keer deel te nemen aan een voortentamen, dan zijn de kosten voor een herkansing ook € 98,-. Bij een herkansing dien je je opnieuw aan te melden via 'Dante' en ontvang je een nieuwe factuur.
 

Begeleidingsvorm

De Open Universiteit geeft geen cursussen die voorbereiding op het Voortentamen Wiskunde T.
Er zijn diverse instellingen die cursussen verzorgen om je bèta-kennis bij te spijkeren. Ook voor wiskunde T kun je hier terecht om je voor te bereiden op het voortentamen. Neem contact op met de betreffende instelling voor meer informatie of om je in te schrijven voor een cursus.

Tentamenvorm

Het Voortentamen Wiskunde T is een tentamen met 22 meerkeuze vragen. Je bent geslaagd als je minimaal 15 vragen goed hebt beantwoord.

Om te oefenen kun je gebruik maken van de Online Oefentoets.