null Webinar: Slecht nieuws uit verre landen en constructieve journalistiek

23176_Webinar_CW_8_juni_head_large.jpg

Webinar: Slecht nieuws uit verre landen en constructieve journalistiek

De faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit organiseert maandelijks een webinar over uiteenlopende onderwerpen. In het eerstvolgende webinar op donderdag 8 juni 2023 gaat dr. Eline Huiberts, universitair docent media en cultuurwetenschappen, spreken over slecht nieuws uit verre landen en constructieve journalistiek. Het webinar start om 19.00 uur en is middels een livestream te volgen. Je kunt je nu aanmelden.

Inhoud

Tijdens het webinar over slecht nieuws en constructieve journalistiek wordt nagedacht over de manier waarop we ons in het Westen verhouden tot slecht nieuws uit verre landen. Hoe reageren we op beelden van menselijk leed? Waarom vinden we het menselijk leed op de ene plek erger dan op de andere? Hoe kunnen we mensen op een goede manier betrekken bij slecht nieuws uit verre landen? Hoe voorkomen we dat iedereen alleen maar moedeloos wordt en een te negatief beeld ontwikkelt over onze wereld?

Aanmeldinformatie

Bij dit (gratis) webinar is iedereen welkom. Het webinar start op donderdag 8 juni 2023 om 19.00 uur en is te volgen middels een livestream. Tijdens de sessie kun je vragen stellen via de chatfunctie. Je kunt je aanmelden voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt op 7 juni een link om deel te nemen. Aanmelden is mogelijk tot en met 6 juni. De duur van het webinar is ongeveer 60 minuten.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht.