Afsluiting

U bent aan het einde van de cursus Nederland in beeld gekomen. Door de zes thema's te bestuderen hebt u wat geleerd over Nederland in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Ook hebt u het belang geleerd van het gebruik van historisch beeldmateriaal voor de bestudering van deze periode. U bent zich bewust geworden van de mogelijkheden van beeldmateriaal als historische bron, maar ook van de moeilijkheden die het gebruik van dit type bron geeft. Misschien bent u wel anders naar beeldmateriaal gaan kijken.
Daarom willen we u als afsluitende opdracht nog een keer mee terug nemen naar het begin van deze cursus. In de inleiding werd u voor elk van de zes thema's gevraagd 'wat is het eerste beeld dat bij u opkomt wanneer u denkt aan ... ?'

Als u de smaak te pakken hebt over dit onderwerp dan kunt u ook nog terecht op de website van het Teleac/NOT programma Herinnert u zich deze nog? (opent in een nieuw venster). U kunt ook de zes afleveringen van dit programma over Nederland in de jaren '70 en '80 bekijken. De makers hebben daarin veelvuldig gebruik gemaakt van historisch beeldmateriaal. Met hetgeen u in deze cursus hebt geleerd is het leuk om met een kritische blik deze visualisering van de geschiedenis te bekijken.

De eerste uitzending is uitgezonden op 8 november 2007.

© 2017 Open Universiteit | Disclaimer | Contact
Cultuurwetenschappen
Informatica
Natuurwetenschappen
www.ou.nl

 

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.