HOME | ONDERWIJSPARTNERS |

Netwerk Open Hogeschool-Informatica

Haal een hbo ict-diploma naast je huidige baan

Boek ter afsluiting Netwerk Open Hogeschool Informatica downloadbaar

Op 11 september 2019 vond het afsluitende symposium van de Netwerk Open Hogeschool Informatica (NOH-i) plaats. Deze bacheloropleiding Informatica werd tussen 2007 en 2011 voorbereid door de Open Universiteit en vier hbo-partners (De Haagse Hogeschool, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Fontys Hogeschool ICT, Hanze Hogeschool Groningen). Voor het ontwikkelen van het cursusmateriaal kreeg het consortium een subsidie van SURF Foundation.

Opzet

De opleiding bestond uit acht semesters van 30 EC, totaal dus 240 studiepunten. Door een unieke combinatie van blended learning (op de regionale hogeschool, via online onderwijs en inbreng van werkervaring) waren veel studenten in staat om 30 EC per semester te studeren naast hun baan. Veel deelnemers aan de NOH-i hadden een afgeronde (recente) technische MBO-4 opleiding of hoger en relevante werkervaring. In september 2011 begonnen de eerste studenten. Door veranderde inzichten werd de instroom van studenten in september 2014 stopgezet en konden studenten nog tot 31 augustus 2019 de opleiding afmaken.

Resultaten

In totaal studeerden 84 mensen aan de NOH-i; 57 behaalden na 60 EC het propedeusegetuigschrift. Studenten die het niet gehaald hebben de studie tijdig af te ronden, kunnen in de WO-bachelor Informatica van de Open Universiteit worden ingepast. 29 studenten behaalden hun bachelordiploma (formeel de graad BSc). Twee hiervan studeerden verder in een masterprogramma, een bij de Open Universiteit.

Boek

Over de oprichting en de resultaten van de opleiding heeft Cees van Diest, die vanaf de oprichting tot het eind betrokken was bij de opleiding in de rol van co÷rdinator bij De Haagse Hogeschool, cursusontwikkelaar, docent en afstudeerbegeleider, een boek samengesteld. Dat boek is op 11 september 2019 ten doop gehouden en aan de deelnemers van het symposium uitgedeeld. Voor belangstellenden is het downloadbaar.

Netwerk Open Hogeschool-Informatica

NOH-I staat voor Netwerk Open Hogeschool-Informatica, het samenwerkingsverband tussen de Open Universiteit, Fontys hogescholen, De Haagse Hogeschool en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
 

HOME
CONTACT
COMMISSIES
DOCUMENTEN
INSCHRIJFFORMULIER

© 2017 Netwerk Open Hogeschool | Disclaimer