Errata

Mocht u tijdens de bestudering van de cursus ontdekken dat de gebruikte websites/links niet meer werken, dan zouden wij het op het prijs stellen dat u dan een mail stuurt naar chris.schreurs@ou.nl, onder vermelding ‘Foutieve link Basiscursus stamboomonderzoek’. Vermeld in de mail ook het leereenheidnummer waar de desbetreffende foutieve link staat.

Melding september 2016

Voor het maken van de opgave 4.1 en 4.2 is de website www.markiezenhof.nl niet meer te gebruiken; u dient nu de website www.westbrabantsarchief.nl te raadplegen.

Melding maart 2016

Op de website Archiefnet.nl staat de volgende mededeling:
'Al enige tijd werd Archiefnet niet meer actief onderhouden. Door vertrek van de beherende medewerker is besloten om deze website te beëindigen.'
Historisch Centrum Overijssel.

Melding januari 2016

Opgave 2.3 kan niet uitgevoerd worden. Enige tijd geleden is de website aangepast en is dit onderdeel van de website van de Nederlandse Genealogische Vereniging uitsluitend nog te gebruiken door leden. Deze opdracht kan dus niet meer uitgevoerd worden als u geen lid bent.

Opgave 2.4 kan wel uitgevoerd worden, op de website van het CBG, www.cbg.nl. Er is wellicht verwarring omdat in de uitwerking van de opgave een stukje verkeerde tekst zit. De correcte tekst moet zijn:
'Op de website www.cbg.nl typt u in het zoekscherm de naam Waterman in. In de zoekresultaten verschijnt onder meer de groene buttons ‘’Lopend onderzoek’’ en ‘’Homepages’’. Klik op deze buttons voor meer informatie. Bij het raadplegen van de homepage waarnaar verwezen wordt, blijkt dat het om een joodse familie uit Amsterdam gaat. In het lopend onderzoek heeft zich een onderzoeker gemeld uit Franeker. Om er achter te komen of het om ‘’uw’’ familie gaat, kunt u via e-mail met deze onderzoeker contact opnemen.'

Melding mei 2015

De naam van het Gemeentearchief Rotterdam is gewijzigd in Stadsarchief Rotterdam. De nieuwe link is: http://www.stadsarchief.rotterdam.nl

Melding november 2012

De website www.genlias.nl blijft nog tot 1 januari 2013 in de lucht.
Genlias is gebouwd in 1998 en inmiddels technisch dusdanig verouderd dat verdere ontwikkeling niet meer aan de orde is. Vandaar de keuze om mee te doen in de ontwikkeling van een nieuw en ook, qua deelnemers, breder platform, WieWasWie: www.wiewaswie.nl.
Bezoek voor actuele informatie beide genoemde websites.

© 2017 Open Universiteit | Disclaimer | Contact
» Cultuurwetenschappen
» Informatica
» Natuurwetenschappen
» www.ou.nl

 

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.