Cursus: Basiscursus stamboomonderzoek

Versie: 1.0 (2011)
Studieduur: 40-60 uur

Structuur van de cursus

De cursus bestaat uit vijf blokken. Blok 1 laat u kennismaken met een aantal begrippen en de methodiek van het onderzoek en u zet de eerste stappen op het onderzoekpad.
De blokken 2 en 4 bespreken de basisbronnen voor stamboomonderzoek voor respectievelijk de 19e en 20e eeuw (blok 2) en de 17e en 18e eeuw (blok 4).
Blok 3 geeft een introductie over naamkunde, de geschiedenis en verklaring van voornamen en familienamen.
In blok 5 maakt u kennis met een aantal aanvullende bronnen: notariële en rechterlijke archieven en belastingregistratie.

Uitleg over het gebruik van het cursusmateriaal

In het linkermenu staat onder 'start cursus' de structuur van de cursus weergegeven. U kunt van daaruit de Introductie tot de cursus, de inleidingen van de vijf blokken, de tien leereenheden en informatie over het tentamen benaderen. Onder 'afbeeldingenlijst' zijn alle in de cursus opgenomen afbeeldingen te vinden.

Niet geheel gratis

De vele akten die deel uitmaken van de cursus, zijn beschikbaar gesteld via deze website van de Open Universiteit. Er is echter in leereenheid 8 één akte opgenomen waaraan kosten verbonden zijn. Voor deze akte betaalt u €1,50. Hiervoor is gekozen omdat het registeren en aanschaffen van een tegoed om een akte te kunnen downloaden, deel uitmaakt van het leerproces.
Hebt u de cursus met succes doorlopen, dan bieden wij u de mogelijkheid om tentamen te doen. Echter aan het maken van een tentamen zijn kosten verbonden. Voor het tentamen en de certificering betaalt u € 125.

© 2017 Open Universiteit | Disclaimer | Contact
» Cultuurwetenschappen
» Informatica
» Natuurwetenschappen
» www.ou.nl

 

Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.