null 'Animo: Een filosofie van het spelende leven' door Jeroen Vanheste

CW_Boek_Animo_Jeroen_Vanheste_head_large.jpg
'Animo: Een filosofie van het spelende leven' door Jeroen Vanheste
Een pleidooi voor het spel als een vorm van levenskunst en oproep om je leven een speelse lichtheid en kleur te geven door het te benaderen als een spel waarvan je de regels deels zelf vastlegt. Dat is in een notendop de boodschap die dr. Jeroen Vanheste geeft in zijn boek 'Animo: Een filosofie van het spelende leven'. Het boek verscheen in oktober 2020. Vanheste is verbonden aan de faculteit Cultuurwetenschappen, vakgroep Filosofie en geschiedenis, van de Open Universiteit.

De mens is een speler

De mens is een speler: je kunt als mens op een eigen speelse manier vorm geven aan je leven. Die eigen vormgeving heeft bijvoorbeeld te maken met de rituelen waarmee je je leven inricht, de manier waarop je het spel van de liefde speelt, je gevoel voor humor en je individuele stijl. Ons leven bestaat voor een groot deel uit dagelijkse verplichtingen, zoals studeren, werken en zorgen voor jezelf en anderen. Alleen door aandacht te besteden aan jezelf, je relaties en je persoonlijkheid, kun je extra glans aan je leven geven. Daarvoor is het nooit te laat: ongeacht je leeftijd blijft het altijd mogelijk om het leven al spelend en als een kunstwerk te benaderen.

Online boekpresentatie

Op 19 januari 2021 vond de boekpresentatie plaats. Jeroen Vanheste werd tijdens deze online presentatie door collega Herman Simissen bevraagd over de achtergronden en inhoud van zijn boek.