ALG_GO_OU_head_large.jpg
Agenda
 

19 januari 2022 - Launch Go OU: Seminar over energie en energiebesparing in de gebouwde omgeving

Locatie Tijd
Online 13.45 Inloggen mogelijk
  14.00 Start activiteit
  16.00 Einde activiteit

Verduurzaming van zowel utiliteitsgebouwen als wijken stelt de maatschappij voor vele uitdagingen. Hoe kun je wijken en utiliteitsgebouwen verder verduurzamen? Wat zijn de unieke karakteristieken die hierbij een rol spelen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het seminar over energie en energiebesparing in de gebouwde omgeving. In deze bijeenkomst zal allereerst de rector magnificus Theo Bastiaens het startsein geven voor het Green office van de Open Universiteit (Go OU). De eerste spreker, ing. Thijs Meulen (TU/e), zal daarna ingaan op het verduurzamen van utiliteitsgebouwen en het belang van het menselijke aspect in deze verduurzaming. De tweede spreker, ir. Stef Boesten (Ennatuurlijk B.V.), zal meer inzicht geven in het verduurzamen van de eigen omgeving, hierbij ingaand op het gebruik en de ontwikkeling van slimme warmtenetten om wijken te verduurzamen. Tot slot worden een aantal stellingen bediscussieerd door een panel van experts. Input vanuit het publiek is hierbij ook welkom. Ben jij benieuwd naar het menselijke aspect in verduurzaming en wat jouw wijk zou kunnen doen voor verduurzaming? Meld je dan snel aan!

Je kunt je aanmelden om dit seminar online bij te wonen door een mail te sturen naar greenoffice@ou.nl.

20 januari 2022 - Launch Go OU: Workshop: De verborgen impact van spullen

Locatie Tijd
Online 14.45 Inloggen mogelijk
  15.00 Start activiteit
  16.30 Einde activiteit

Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met het Green office van de Universiteit Utrecht. De workshop gaat over duurzaamheid en over de misverstanden die mensen hebben over duurzaam leven. Wat heeft nou wel effect en wat niet, en wat is eigenlijk de impact is die je niet ziet?
Er is een maximum van 30 deelnemers.

Je kunt je aanmelden om de online workshop bij te wonen door een mail te sturen naar greenoffice@ou.nl.

20 januari 2022 - Launch Go OU: Seminar Voedselverspilling - door Too Good To Go

Locatie Tijd
Online 16.45 Inloggen mogelijk
  17.00 Start activiteit
  18.15 Einde activiteit

Too Good To Go (TGTG) kan niet langer aanzien dat 1/3 van al het voedsel wereldwijd wordt weggegooid, onderneemt actie en zet een app op waarbij ze winkels met overgebleven producten aan consumenten verbindt. Op die manier zijn er in Nederland al meer dan 10 miljoen maaltijden gered van de prullenbak.

Het verminderen van voedselverspilling is één van de belangrijkste maatregelen om de CO2-uitstoot wereldwijd terug te dringen.

Merijn Koops, Key Account Specialist Manufacturer bij TGTG, neemt je mee in de wereld van voedselverspilling. Hoeveel eten belandt er in de prullenbak? Waar in de keten vindt voedselverspilling plaats? Wat voor eten blijft het vaakst over? En wat zijn dingen die jij en ik vandaag al kunnen doen om impact te maken?
We willen iedereen inspireren om actie te ondernemen en zien je graag om 17.15 uur!

Je kunt je aanmelden om het seminar online bij te wonen door een mail te sturen naar greenoffice@ou.nl.

24 februari 2022 - Online gesprekstafel over water en energie

Locatie Tijd
Online 18.45 Inloggen mogelijk
  19.00 Start activiteit
  20.30 Einde activiteit

Na een succesvolle lanceringsweek in januari zit onze Green office (Go OU) niet stil. Uit de behoeftepeiling blijkt dat jullie de thema's water en energie belangrijk vinden. Daarom organiseren we op donderdag 24 februari van 19.00 tot 20.30 uur een bijeenkomst waarin we jullie online tips & tricks, info en voorbeelden geven waarmee jij zelf aan de slag kan, thuis of op het werk, rond water en energie. Een Interreg project rond water en tips over persoonlijke energiebesparing zetten ons op dreef. Daarna kun je vragen stellen, ervaringen delen en zelf aan de slag! Meer details worden binnenkort bekend gemaakt, maar je kunt je nu al inschrijven door een mail te sturen naar greenoffice@ou.nl met onderwerp '24/2'. Wij sturen je dan de Teams-link.