Jeroen Willemsen BA, BSc

Onderzoeksmedewerker EviDENce

Contactgegevens

Jeroen Willemsen BA, BSc

jwl

Faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen (wetenschapsgebied Cultuurwetenschappen)

https://www.linkedin.com/in/jeroenwillemsen/

Expertise, onderzoek en publicaties

Publicaties

Interview voor RTV Rijnmond over de verbrande Julianakerk in Rotterdam-Heijplaat (2017).

Willemsen, J., 'Een lokale identiteit met vreemde gezichten: de Brielse Maskerade tussen 1927 en 1969',  Volkskunde 117-3 (2016), 341-356 (download).

Lezing over László Moholy-Nagy?s Licht-Raum Modulator tijdens het symposium Kunst-Licht (2015).

Willemsen, J., 'Kerkbouw en religieuze identiteiten in tuindorp Heijplaat tijdens het Interbellum', in: J. Pouls ed, Kunst en identiteit in het Interbellum? (Heerlen 2015), 17-28 (download).

Willemsen, J., 'Srebrenica, een Lieu de mémoire waaraan niemand echt herinnerd wil worden', Locus 32 (2013), 4-8 (download).

Bezoek mijn Academia-pagina voor een volledig overzicht.

Ervaring en opleiding

Werkervaring

Ik ben onderzoeksmedwerker in het project EviDENce. Dat project (voluit "Ego Documents Events modelliNg - how individuals recall mass violence") onderzoekt de representatie van oorlog en geweld in grote hoeveelheden gedigitaliseerde bronnen. Daarbij gaat het om de collectie Nederlandstalige egodocumenten uit de periode 1573-2012 van het Meertens Instituut en om transcripten van "oral history"-interviews uit de collectie van het Netwerk Oorlogsbronnen. EviDENce onderzoekt hoe deze collecties op een nieuwe, systematische manier doorzocht en geanalyseerd kunnen worden, door digitale methoden zoals event modelling en semantic web technologies toe te passen en verder te ontwikkelen.

Klik hier voor de projectpagina.