Prof. dr. Thijs Homan - Open Universiteit

Gewoon Hoogleraar

Contactgegevens

Prof. dr. Thijs Homan

thm

Faculteit Management, Science & Technology

Thijs.Homan@ou.nl

th.homan@casema.nl

https://www.linkedin.com/in/thijs-homan-95a3b146?trk=hp-identity-name

https://twitter.com/thijsicmhoman

[http://thijs-homan.nl/]

Expertise, onderzoek en publicaties

Expertise

Prof. Dr Thijs Homan (1957) is Hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Daarnaast is hij zelfstandig organisatieadviseur en trainer.

 

Hij doet onderzoek over organisatieontwikkeling en verandermanagement. Daarbij werkt hij onder meer vanuit het perspectief van de sociologische complexiteits- en chaostheorie. Bij de Open Universiteit Nederland begeleidt hij promovendi van de zogeheten ‘complexity track’ van de PhD-school van de faculteit Management, Science and Technology. Hij publiceerde tal van artikelen en boeken. Zijn boek ‘Organisatiedynamica’ is inmiddels een evergreen in het vakgebied. Recent verscheen zijn boek ‘Het Et-ceteraprincipe’ waarin hij aantoont dat de feitelijke ontwikkeling van organisaties het resultaat is van veel meer processen, dynamieken en toevalligheden dan alleen van de welgekozen acties van het management.

 

Naast zijn academische activiteiten is Homan zelfstandig adviseur, trainer en opleider. Enerzijds begeleidt hij  advies-en onderzoeks-trajecten; anderzijds is hij een veelgevraagd spreker en trainer bij tal van seminars, congressen, leergangen, academische opleidingen, in company-programma’s etc. Zie verder: http://thijs-homan.nl/.

 

Publicaties

zie http://thijs-homan.nl/ 

Ervaring en opleiding

Opleiding

BBA Nyenrode Universiteit

MsC bij Interuniversitaire Interfaculteit Delft

Dr. bij Nyenrode Universiteit

Diverse vakopleidingen en didactische trainingen

Nevenwerkzaamheden

Als Hoogleraar begeleidt Homan de promovendi van de 'complexity track' van het PhD-programma van de faculteit Management, Sciene en Technology. Daarnaast (letterlijk) verzorgt hij samen met drs. Mario Kieft de CPP OrganisatieVerandering en Ontwikkeling (O.V.O.).

Als zelfstandig organisatie-adviseur voert Homan advieswerkzaamheden uit bij tal van organisaties; - zowel commerciële organisaties (bijv. KLM, als overheidsorganisaties en not-for-profit organisaties (ministeries, provincies, gemeentes, div. grote diensten van de overheid, zorg, onderwijs etc). Ook verzorgt Homan trainingen en opleidingen bij allerlei verschillende opleidings-intstellingen (zoals Focus, Reed-Elsevier, Schouten-Nelissen, SIOO, De Baak, etc.).

 

Voorts publiceert Homan rregelmatig in wetenschappelijke- en vaktijdschriften. Zijn boeken Órganisatiedynamica' en 'Het Et-ceteraprincipe' staan inmiddels te boek als 'evergreens'.