dr. Marga Winnubst - Open Universiteit

communicatieadviseur

Contactgegevens

dr. Marga Winnubst

win

Gemeenschappelijke serviceorganisatie (Markt en studentcommunicatie)

Marga.Winnubst@ou.nl

http://www.linkedin.com/in/margawinnubst

Expertise, onderzoek en publicaties

Expertise

Als communicatieadviseur richt ik mij voornamelijk op het Welten-instituut. Mijn voornaamste taak is ervoor te zorgen dat het onderzoek en de expertise van het Welten-instituut op het gebied van onderwijsonderzoek en -innovatie en op het gebied van Open Educational Resources bekendheid en erkenning krijgt in de buitenwereld. Dat gebeurt via alle mogelijke communicatiekanalen.  

Als tekstschrijver ligt mijn sterkte in het herschrijven van ingewikkelde zaken  tot begrijpelijke taal. De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het schrjiven van educatieve teksten en dan met name voor e-learning. Bijvoorbeeld: een e-learningcursus ontwikkelen over elektronisch boekhouden voor vmbo-scholieren; een les 'hoe maak ik een moodboard' schrijven voor leerlingen van de basisschool, of lesmateriaal maken voor hoogbegaafde leerlingen in het basisonderwijs. Ik werk snel, ben flexibel, en houd me aan afspraken en planningen. Ik werk graag en makkelijk samen met leerkrachten, docenten, illustratoren en anderen.

Onderzoek

Mijn promotieonderzoek richtte zich op wetenschapspopularisering in Vlaanderen en meer specifiek profiel zelfbeeld en werkwijze van de Vlaamse wetenschapsjournalist.

Publicaties

WINNUBST, MARGA (1990), Wetenschapspopularisering in Vlaanderen. Profiel, zelfbeeld en werkwijze van de Vlaamse wetenschapsjournalist, [Leuven], 410 pp. 24cm., in de reeks "Katholieke Universiteit Leuven. Faculteit der sociale wetenschappen. Nieuwe reeks" nr.9, Proefschrift tot het verkrijgen van de graad van Doctor in de Sociale Wetenschappen

Ervaring en opleiding

Opleiding

Nevenwerkzaamheden

Eigenaar Kristal Tekst- en communicatiebureau

Secretaris UVON-Limburg