Inschrijven en toelating

Inschrijven en toelating

U schrijft in per studieblok en begint (verplicht) met blok 1: Inleiding recht. Er zijn vier momenten per jaar waarop blok 1 start: telkens in de eerste week van maart, juni, september en december. Studieblok 1 start met een gezamenlijke introductiebijeenkomst op de campus van de OU in Heerlen. De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 4 juni 2021. Inschrijving voor de vervolgblokken is mogelijk op elk gewenst moment.

Inschrijvingsvoorwaarden

Om de bacheloropleiding HBO-Rechten te kunnen volgen moet u 18 jaar of ouder zijn. Het werken in een juridisch relevante omgeving maakt deel uit van deze opleiding en is derhalve voorwaarde om te worden toegelaten tot de opleiding. Bij een eerste inschrijving stuurt u een kopie van uw geldige paspoort of identiteitskaart (voor- en achterzijde) mee.

Nadat de inschrijving is verwerkt, bent u automatisch ingeschreven bij de Open Universiteit als student aan de Open Juridische Hogeschool. U verkrijgt ook toegang tot de elektronische leeromgeving van de Open Juridische Hogeschool. Via het inschrijvingsformulier toont u aan dat u voldoet aan de toelatingsvoorwaarden.

Inschrijfformulier downloaden

Profileringsfonds

De Open Juridische Hogeschool heeft een Regeling profileringsfonds. Deze regeling heeft als belangrijkste doel om studenten tegemoet te komen die - als gevolg van bijzondere omstandigheden - studievertraging oplopen en hierdoor niet in staat zijn om de cursus(sen) waarvoor men staat ingeschreven voor het einde van de inschrijftermijn af te ronden.

Meer informatie regeling profileringsfonds