Lees voor

Zoeken

Zoeken

Jaap van Lakerveld

Workshop

Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om permanent te blijven werken aan de innovatie van hun producten en diensten. Daarmee wordt innoveren niet alleen meer een exclusieve verantwoordelijkheid van afdelingen R&D, maar wordt het een opgave voor alle werknemers en daarmee een belangrijk agendapunt in het HRD-beleid van organisaties. In deze workshop staat de vraag centraal aan welke kenmerken een werkomgeving moet voldoen om werknemers te stimuleren tot het ontwikkelen van nieuwe kennis.

Jaap van LakerveldPersoonsbeschrijving

Jaap van Lakerveld is psycholoog/onderwijskundige. Hij is sinds 1986 directeur van het Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie B.V. (PLATO), een universitair centrum voor onderwijsontwikkeling, advisering en onderzoek van Universiteit Leiden.
In de afgelopen jaren heeft hij onderzoek gedaan naar kennisproductiviteit in instellingen voor Zorg en Welzijn. De centrale vraagstelling in dat onderzoek was: Welke elementen in een werkomgeving zorgen ervoor dat er geleerd wordt op het werk en dat de resultaten van dat leren ook tot verbetering en/of vernieuwing van het werk leiden? In 2005 is hij op dat onderzoek gepromoveerd. De titel van zijn proefschrift is: Het Corporate Curriculum. Onderzoek naar werk-leeromstandigheden in instellingen voor zorg en welzijn.
Jaap van Lakerveld is actief in verschillende (internationale) evaluatieprojecten. Hij maakt al jaren deel uit van een Europese werkgroep op het gebied van nascholing van leraren (inservice education of teachers), waarvan hij enkele jaren de voorzitter was.