Lees voor

Zoeken

Zoeken

dies natalis 2016

Opname van de diesviering

Bekijk de video opname van de diesviering.

Dies natalis 2016

Op maandag 26 september 2016 vond de 32e diesviering van de Open Universiteit plaats met als thema Open Science / Open Data.

Hoe ‘open' moet wetenschap zijn?

Nederlandse universiteiten maken zich sterk voor open toegang tot wetenschappelijke publicaties en optimaal hergebruik van onderzoeksdata. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek, maar ook de data waarop deze resultaten gebaseerd zijn, zijn vaak moeilijk toegankelijk. Onderzoeksmethoden en de wijze van dataverzameling zijn niet altijd even transparant. De noodzaak om een systeem te vinden om alle aspecten van wetenschapsbeoefening inzichtelijk te maken, lijkt evident. Maar er zijn ook haken en ogen. Zal bijvoorbeeld het gedrag van (jonge) onderzoekers beïnvloed worden door open science /open data?

Tijdens de diesviering werden de gasten hierover bijgepraat.

Het College van bestuur en de Raad van toezicht van de Open Universiteit nodigden iedereen van harte uit voor deze viering van de 32e dies natalis.

De diesviering vond plaats in gebouw Pretoria op het universiteitsterrein van de Open Universiteit in Heerlen. Routebeschrijving.

Voor geïnteresseerden die de diesviering niet konden bijwonen, was de academische zitting live te volgen.