Lees voor

Zoeken

Zoeken

dies natalis 2016

Dies natalis 2016

Op maandag 26 september 2016 vindt de 32e diesviering van de Open Universiteit plaats met als thema 'Open Science / Open Data'.

Hoe ‘open' moet wetenschap zijn?

Nederlandse universiteiten maken zich sterk voor open toegang tot wetenschappelijke publicaties en optimaal hergebruik van onderzoeksdata. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek, maar ook de data waarop deze resultaten gebaseerd zijn, zijn vaak moeilijk toegankelijk. Onderzoeksmethoden en de wijze van dataverzameling zijn niet altijd even transparant. De noodzaak om een systeem te vinden om alle aspecten van wetenschapsbeoefening inzichtelijk te maken, lijkt evident. Maar er zijn ook haken en ogen. Zal bijvoorbeeld het gedrag van (jonge) onderzoekers beïnvloed worden door open science /open data?

Tijdens deze diesviering zullen de sprekers u hierover bijpraten.

Het College van bestuur en de Raad van toezicht van de Open Universiteit nodigen iedereen van harte uit voor deze viering van de 32e dies natalis.

De diesviering vindt plaats in gebouw Pretoria op het universiteitsterrein van de Open Universiteit in Heerlen. Routebeschrijving.

Aanmelden

Wilt u de diesviering op maandagmiddag 26 september bijwonen, dan dient u zich aan te melden via het aanmeldformulier.

Voor geïnteresseerden die de diesviering niet kunnen bijwonen, is de academische zitting live te volgen.