Lees voor

Zoeken

Zoeken

Tijdschrift OnderwijsInnovatie

Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

 

 

 

In dit nummer

  • Een interview met burgemeester Elly Blanksma en Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem en Regeltechniek over de Automotive Campus in Helmond. Ze zijn trots op het grote belang van deze campus voor de regio Zuidoost-Brabant.
  • Een waarschuwing van commissievoorzitter Pim Breebaart met betrekking tot het nieuwe deeltijdonderwijs: Een eigen studieprogramma samenstellen, meer vrijstellingen krijgen, sneller een diploma behalen. Dit klinkt allemaal mooi, maar kan ook tot verschraling leiden.
  • In het Praktisch artikel beschrijven docenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hoe zij studenten voorbereidden op het werkveld, hoe zij hbo-studenten leerden om praktische vraagstukken op te pakken in een chaotische omgeving waar feiten soms ter discussie staan, waarden conflicteren en sturing geven niet altijd eenvoudig is. Dit heeft een handvatten opgeleverd waarmee chaos op gecontroleerde manier in het onderwijs kan worden aangeboden.
  • Goed nieuws voor nachtbrakers, junkfoodliefhebbers en bureautijgers: Uit een onderzoek van Jérôme Gijselaers blijkt dat te weinig slaap, ongezond eten en onvoldoende beweging niet gerelateerd zijn aan het cognitief functioneren van volwassen studenten.
  • Daarnaast uiteraard de column van Ferry Haan, het onderwijs- en onderzoeksnieuws en meer interessante artikelen.

Online versie

  • U kunt ook het pdf-bestand van het nieuwste nummer van OnderwijsInnovatie online bekijken. Tevens is het mogelijk een van de vorige nummers in te zien.
  • Via de titels op de voorpagina en in de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks naar het gewenste artikel gaan.
  • U kunt ook rechtstreeks naar het pdf-bestand van een artikel in een van de rubrieken gaan: Column, Interview, Onderwijs, Onderwijsnieuws, Onderzoek, Onderzoeksnieuws, Opinie en Praktisch artikel.
  • N.B. Voor het lezen van de pdf-bestanden heeft u Acrobat Reader nodig. U kunt Acrobatreader gratis downloaden.

Gratis abonnement

Belangstellenden en geïnteresseerden in innovaties in het hoger onderwijs kunnen zich gratis abonneren op het kwartaalblad OnderwijsInnovatie.

Gegevens wijzigen of abonnement opzeggen

Als abonnee kunt u uw gegevens altijd wijzigen of uw abonnement opzeggen.

Reageren

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten, dan kunt u per e-mail de redactie daarover berichten. Extra exemplaren en vorige nummers van het tijdschrift kunt u bestellen bij het redactiesecretariaat.

Adverteren

Het is mogelijk om in OnderwijsInnovatie te adverteren. Hiermee bereikt u niet alleen de abonnees (oplage 11.000 stuks). Uit de lezersonderzoeken blijkt dat het aantal professionals dat OI leest vele malen hoger ligt.

Op de tariefkaart vindt u alle benodigde gegevens over adverteren. Heeft u een afwijkend voorstel, neem dan contact op met de redactie.