Lees voor

Zoeken

Zoeken

Tijdschrift OnderwijsInnovatie

Het kwartaalblad OnderwijsInnovatie (OI) wordt uitgegeven door de Open Universiteit en behandelt onderwerpen die te maken hebben met innovaties in het gehele hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

 

 

 

In dit nummer

  • Een vraaggesprek met Marjolein ten Hoonte (Randstad Groep), Annemarie Muntz, (Randstad Holding) en Henny Morshuis (CINOP). Deze drie experts op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt zijn ervan overtuigd dat er grote veranderingen moeten plaatsvinden, willen studenten perspectief houden op werk.
  • Een interview met Jorit Volkers, de verantwoordelijke voor het global learning programme van de Europese tak van de Deloitte University waar jaarlijks duizenden medewerkers geschoold worden.
  • Het Praktisch artikel beschrijft de ontwikkeling van de boundary crossing rubric die expliciteert wat studenten kunnen leren van authentieke multi-stakeholder projecten. Dit instrument is gebaseerd op een uitwerking van de vier leermechanismen van boundary crossing en veel praktische ervaringen met leren in de regionale leeromgeving.
  • De opinie van Rob Martens: volgens hem zijn er goede ontwikkelingen op het gebied van onderzoek waardoor de verbindingen tussen praktijk en onderzoek verbeteren. Met als gevolg meer gelijkwaardigheid tussen onderzoekers en onderwijsprofessionals. Daarnaast het onderwijs- en onderzoeksnieuws, de column van Ferry Haan en meer interessante artikelen.

Online versie

  • U kunt ook het pdf-bestand van het nieuwste nummer van OnderwijsInnovatie online bekijken. Tevens is het mogelijk een van de vorige nummers in te zien.
  • Via de titels op de voorpagina en in de inhoudsopgave kunt u rechtstreeks naar het gewenste artikel gaan.
  • U kunt ook rechtstreeks naar het pdf-bestand van een artikel in een van de rubrieken gaan: Column, Interview, Onderwijs, Onderwijsnieuws, Onderzoek, Onderzoeksnieuws, Opinie en Praktisch artikel.
  • N.B. Voor het lezen van de pdf-bestanden heeft u Acrobat Reader nodig. U kunt Acrobatreader gratis downloaden.

Gratis abonnement

Belangstellenden en geïnteresseerden in innovaties in het hoger onderwijs kunnen zich gratis abonneren op het kwartaalblad OnderwijsInnovatie.

Gegevens wijzigen of abonnement opzeggen

Als abonnee kunt u uw gegevens altijd wijzigen of uw abonnement opzeggen.

Reageren

De redactie stelt bijdragen zeer op prijs. Bent u betrokken bij interessante innovatieprojecten, dan kunt u per e-mail de redactie daarover berichten. Extra exemplaren en vorige nummers van het tijdschrift kunt u bestellen bij het redactiesecretariaat.

Adverteren

Het is mogelijk om in OnderwijsInnovatie te adverteren. Hiermee bereikt u niet alleen de abonnees (oplage 11.000 stuks). Uit de lezersonderzoeken blijkt dat het aantal professionals dat OI leest vele malen hoger ligt.

Op de tariefkaart vindt u alle benodigde gegevens over adverteren. Heeft u een afwijkend voorstel, neem dan contact op met de redactie.