Lees voor

Zoeken

Zoeken

Opening academisch jaar

Ieder jaar rond 1 september openen de Nederlandse universiteiten het academisch jaar, de start van een nieuw collegejaar. De collegevoorzitters nemen de gelegenheid om een boodschap aan o.a. de politiek, staf en studenten af te geven.

Vanwege ons bijzondere karakter, wij hanteren geen jaarsysteem, onderscheiden we ons van de rest door van de datum af te wijken. Onze studenten kunnen immers op elk moment in het jaar starten met hun studie en dus kan de Open Universiteit ook op elk moment van het jaar het academisch jaar openen. Symbolisch althans, want eigenlijk opent niet de universiteit het jaar, maar doen de studenten van de Open Universiteit dat bij aanvang van hun (volgende) studie of cursus zelf.


Academisch jaar in Schiermonnikoog en Wassenaar

Opening academisch jaar in SchiermonnikoogIn 2011 vierden wij de opening van het academisch jaar op donderdag 14 juli. Collegevoorzitter Theo Bovens heeft toen van drie nieuwe studenten het academisch jaar officieel geopend. Deze studenten zijn inwoners van Schiermonnikoog en Wassenaar, de enige twee gemeenten waar nog geen student van de Open Universiteit studeert. In de gemeentehuizen van beide gemeenten heeft Bovens, onder begeleiding van de desbetreffende burgemeester om 9.00 uur in Schiermonnikoog en 16.00 uur in Wassenaar het academisch jaar geopend.

Opent rede 'Open Universiteit: harder nodig dan ooit - door Theo Bovens (doc) Rede 'Open Universiteit: harder nodig dan ooit'
- door collegevoorzitter Theo Bovens

Heel Nederland studeert bij de Open Universiteit

Na beide openingen zijn alle 418 gemeenten vertegenwoordigd in de OU-populatie en kan de Open Universiteit met recht zeggen: 'Heel Nederland studeert bij de Open Universiteit'.

Berichtgeving

Omrop Frysl├ón en L1, de regionale omroep van Limburg, interviewden CvB-voorzitter Theo Bovens over de opening van het academisch jaar op Schiermonnikoog. In Wassenaar is gefilmd en de video staat onder meer op de website van Trouw, AD, Ziggo, en de Volkskrant.  

Zie ook het persbericht.