Lees voor

Zoeken

Zoeken

Opening academisch jaar 2016-2017Opening academisch jaar 2016-2017: Ontwikkeling van het hoger onderwijs in een digitale samenleving

Ontwikkeling van het hoger onderwijs in een digitale samenleving

In het kader van de opening van het academisch jaar van de Open Universiteit vindt op 5 september 2016 om 19.00 uur de online en live uitzending plaats van een gesprek tussen de rector magnificus van de Open Universiteit, prof. mr. Anja Oskamp, en twee studenten. Stellingen rond het thema ‘Ontwikkeling van het hoger onderwijs in een digitale samenleving' zijn leidraad voor de discussie. De presentatie is in handen van universiteitshoogleraar prof. dr. Rob Koper. De opening van het academisch jaar van de Open Universiteit vindt dit jaar voor het eerst tegelijkertijd plaats met die van de andere universiteiten. 

Online live uitzending

Tijdens een live uitzending vindt onder leiding van prof. dr. Rob Kopereen gesprek plaats over de ontwikkeling van het hoger onderwijs in een digitale samenleving en de rol van de OU daarin. Deelnemers aan het gesprek zijn prof. mr. Anja Oskamp, rector magnificus van de OU, en twee OU-studenten. Zij voeren het gesprek aan de hand van een aantal stellingen die eerder zijn voorgelegd aan de minister van OCW, dr. Jet Bussemaker, OU-alumna, promovenda en tevens rechter in Groningen, mr. Sietske Dijkstra, OU-alumnus en OU-hoogleraar prof. dr. Robertjan Blomme, en OU-voorzitter College van bestuur, mr. Arent van der Feltz. Hun reacties op deze stellingen worden in de vorm van korte videofragmenten tijdens het gesprek tussen de deelnemers getoond. Tijdens de uitzending kunnen de kijkers via e-mail reageren op het gesprek en eventueel gesprekspunten aandragen.

Stellingen over thema

De stellingen/vragen over het centrale thema ‘de ontwikkeling van het hoger onderwijs in een digitale samenleving' aan de hand waarvan de discussie plaatsvindt, zijn:

  • Hoe ziet de ontwikkeling van het hoger onderwijs eruit in een wereld die steeds digitaler wordt?
  • Zijn er grenzen aan de digitalisering?
  • Hoe staat het ervoor met de toegankelijkheid van het hoger onderwijs?
  • Zijn er bevolkingsgroepen waarvoor de toegang nog niet goed genoeg is?

Uitzending volgen

De uitzending vindt plaats op 5 september om 19.00 uur en is te volgen via de website van de OU. Tijdens de uitzending kunnen de kijkers via e-mail reageren op het gesprek. Nadere informatie hierover volgt.