U-meet 2013: Veiligheid: cyberpesten

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie, heeft de landelijke aftrap van alle U-meets gedaan over het centrale thema 'veiligheid'. U kunt de videoboodschap terugkijken.

Masterclass Cyberpesten

Op 4 oktober 2013 organiseert de Open Universiteit een U-meet. In het kader hiervan vindt van 15.00 – 16.00 uur een online, live masterclass over cyberpesten plaats.

Video masterclass

De video van de masterclass over cyberpesten is nu beschikbaar.

Indien u de masterclass niet heeft kunnen volgen, kunt u de opname terugkijken.

Waar gaat het over?

De masterclass bestaat uit een college over cyberpesten door middel van interviews met de experts (wetenschappers) van de OU en hun reacties op (gefilmde) interviews met andere experts op het gebied van (cyber)pesten en de Kinderombudsman. Daarnaast beantwoorden zij de online vragen van deelnemers die binnenkomen tijdens de masterclass.

Het doel van de masterclass is het overbrengen van kennis over wat cyberpesten is, wat het verschil is met traditioneel pesten, welke mogelijkheden ouders en leerkrachten hebben om cyberpesten te voorkomen en te stoppen,welke interventies ontwikkeld zijn en wat de beoogde resultaten zijn. Daarnaast worden vragen over deze onderwerpen beantwoord, er wordt op opmerkingen ingaan en gepoogd te komen tot suggesties voor oplossingen voor het maatschappelijk probleem van cyberpesten en conclusies over wat nog moet gebeuren.

Voor wie is de masterclass bedoeld?

Deze masterclass richt zich op studenten, alumni, basisscholen (directie, leraren) en middelbare scholen (directie, leraren), politici en de media.