Lees voor

Zoeken

Zoeken

Samenwerking binnen Nederland

Netwerk Open Hogeschool

Netwerk Open Hogeschool Informatica is een samenwerking tussen de Open Universiteit, Fontys Hogeschool, De Haagse Hogeschool, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Hanzehogeschool Groningen. Het onderwijs van de hbo-bacheloropleiding NOH-Informatica wordt aangeboden op de locaties van de hogescholen.

Open Juridische Hogeschool

In samenwerking met de Juridische Hogeschool Avans-Fontys beiden wij onder de naam Open Juridische Hogeschool een afstandsopleiding HBO-Rechten aan.

NTR

Met de NTR (voorheen Teleac/NOT) hebben wij enkele jaren geleden een strategische alliantie gesloten om samen een bijdrage te leveren aan de kennissamenleving.

Stichting SURF

In Nederland werkt de Open Universiteit samen met tal van universiteiten. Die samenwerking is gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van onderwijsmateriaal of het doen van onderzoek. Maar ook op het gebied van de innovatie van het hoger onderwijs bundelen onderwijsinstellingen hun krachten, met name in projecten van de Stichting SURF. Als expert in onderwijsinnovatie vervullen wij in veel van deze projecten een belangrijke rol.

Xperience Parkstad

Het Arcus College, Zuyd Hogeschool, Open Universiteit en Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg werken samen onder de naam Xperience Parkstad om de bij elkaar gelegen locaties in Heerlen verder te ontwikkelen tot een uitnodigende, duurzame onderwijscampus met innovatieve onderwijsprogramma's.

Zorgacademie Parkstad Limburg

Het project Zorgacademie Parkstad Limburg is opgezet om het dreigende tekort aan zorgpersoneel af te wenden. De Zorgacademie is een samenwerkingsverband tussen Arcus College, Atrium Medisch Centrum, Zuyd Hogeschool, Mondriaan, Sevagram en Open Universiteit.