Lees voor

Zoeken

Zoeken

StudiePlaza

Op StudiePlaza vindt u thema's, tips en suggesties om uw studievaardigheden te verbeteren. De opzet van StudiePlaza is dynamisch en eigentijds. Via video’s, tekst, animaties, zelftests, tools en workshops wordt u virtueel geholpen bij het studeren.
StudiePlaza is onderverdeeld in vier hoofditems: Studiecoach, Workshops, Studietools OU en Drempels weg.

Studiecoach
Op de Studiecoach staan tips en suggesties om uw kwaliteiten en vaardigheden te verbeteren. Experts vertellen via video hoe u bepaalde problemen of studieobstakels kunt overwinnen. Ze geven bijvoorbeeld advies over timemanagement, mindmappen, academisch schrijven, presenteren en het zoeken naar wetenschappelijke informatie. Ook vindt u er meditatie- en ontspanningsoefeningen, instructies en zelftests.

Workshops
Wij bieden Workshops aan over allerlei studiethema’s die het studeren makkelijker maken. Zo kunt u workshops bijwonen over timemanagement, mindmappen, presenteren, schrijven, mindfulness en nog veel meer. De workshops vinden plaats in één van de studiecentra. Ook worden er excursies georganiseerd naar musea, tentoonstellingen, steden en andere bezienswaardigheden. U betaalt een workshop via iDEAL, Visa of Mastercard. Na betaling ontvangt u automatisch een bevestiging. Betaling op een andere wijze of restitutie van de kosten is niet mogelijk.

Drempels weg
Drempels weg is het domein voor studenten met een functiebeperking, dyslexie of autisme en voor iedereen die wel eens moeite heeft met structureren of vasthouden van de motivatie. Wij bieden handreikingen die het studeren kunnen vergemakkelijken. 
Met een functiebeperking wordt u precies hetzelfde beoordeeld als iedere andere student, maar de weg naar het felbegeerde diploma kan iets anders verlopen. De Open Universiteit komt u tegemoet met speciale voorzieningen. Op Drempels weg vindt u welke en hoe u zaken voor uzelf kunt regelen.