Lees voor

Zoeken

Zoeken

Studiemateriaal

Het studiemateriaal bestaat uit tekstboeken, (digitale) werkboeken, digitale leermiddelen en een cursuspagina op de digitale leeromgeving. De inhoud is afgestemd op zelfstudie. In het studiemateriaal is de docent als het ware aan het woord. Het materiaal bevat veel vragen en opdrachten met terugkoppeling, voorbeelden, studeeraanwijzingen en in iedere cursus staat een oefententamen. Hierdoor wordt u gestimuleerd om actief bezig te zijn met de studiestof.
Elke cursus wordt begeleid via internet. Daarom is het niet mogelijk om aan de Open Universiteit te studeren zonder computer met internetaansluiting. Op de cursuspagina staan cursusgebonden informatie en studieopdrachten, uploadt u uw uitwerkingen en heeft u contact met docenten en andere studenten.
Het grootste deel van het studiemateriaal is in het Nederlands, evenals de tentamens en de begeleiding. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van Engelstalig studiemateriaal. Dit omdat bepaalde vakgebieden voornamelijk Engelstalig zijn of omdat de cursus een internationale oriƫntatie heeft. In de masteropleiding kan het aandeel Engels beduidend groter zijn dan in de bacheloropleiding. Zo ontwikkelt u zich tot een academicus en kunt u deelnemen aan nationaal en internationaal wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Een aantal cursussen is geheel in het Engels (inclusief Engelstalig tentamen en begeleiding).
U vindt de cursussamenstelling in de cursusbeschrijving op Studieaanbod.

Inzien studiemateriaal
U kunt het studiemateriaal bekijken in onze studiecentra.
De wetenschapsgebieden Informatica en Onderwijswetenschappen bieden korte gratis kennismakingscursussen aan. Dit zijn delen van reguliere cursussen zodat u een goed beeld krijgt van het onderwerp en de cursus. Voor het inzien van studiemateriaal van het wetenschapsgebied Informatica kunt u ook terecht op OpenU.