Lees voor

Zoeken

Zoeken

Uw bachelor, studeren zoals u dat wilt!

Een bacheloropleiding volgen aan de Open Universiteit betekent studeren zoals u dat wilt. In deeltijd, online, dus gemakkelijk te combineren met werk en priv√©leven. In uw eigen tempo, incidenteel colleges, meestal online, dus minimale reistijd. Maar wel met de beste persoonlijke begeleiding, voor een optimaal studiesucces! U heeft alleen een computer met internetverbinding nodig en kunt aan de slag! 

Persoonlijke begeleiding

Met vragen over uw studieplanning, - voortgang, -vaardigheden, wat dan ook, kunt u altijd bij ons terecht. Samen met uw studieadviseur - uw vaste aanspreekpunt - bepaalt u uw doel en tempo. En voor inhoudelijke vragen over uw studie staat de docent voor u klaar. 

De studie is grotendeels online, maar dat wil niet zeggen dat u alleen studeert! Er zijn immers wel degelijk persoonlijke contactmomenten met uw docenten en medestudenten. Via de digitale leeromgeving heeft u toegang tot virtuele colleges en bijeenkomsten, discussiegroepen of practica. Bij sommige cursussen zijn er ook bijeenkomsten in het land, in de regel in een studiecentrum bij u in de buurt. De bijeenkomsten zijn meestal in de avonduren of in het weekend.

Opbouw

De bachelor bestaat uit cursussen met een omvang van 5 studiepunten of meer. Er is een aanbevolen volgorde, met als startpunt de ori√ęntatiecursus. Vaak kunt u zelf bepalen wanneer u welke cursus volgt. Het deeltijdprogramma is gebaseerd op 30 studiepunten per jaar, maar wilt u sneller of langzamer studeren, ook dat kan. Zo kunt u kiezen voor 15 of 40 studiepunten per jaar.

Elke cursus wordt afgesloten met een tentamen. Dit kan bijvoorbeeld een schriftelijk tentamen zijn of een opdracht. Binnen de inschrijftermijn van 12 maanden heeft u drie tentamenkansen. De tentamens vinden in de regel plaats in een studiecentrum bij u in de buurt.

Curriculum Bachelor Informatica 2016-2017 Curriculum Bachelor Informatica 2016-2017

Titel

Na afronding van uw bacheloropleiding ontvangt een getuigschrift. Als afgestudeerde mag u zich dan voortaan Bachelor of Science noemen. Alle titels zijn internationaal erkend!