Studiecoach helpt u beter te studeren !

Video's, tools en workshops om studie-obstakels te verhelpen

Studiecoach helpt u om het beste uit uzelf en uw studie te halen. Hier zet u stappen om uw studievaardigheden te verbeteren. Van korte video’s tot complete workshops.

Experts vertellen via korte video’s hoe u bepaalde problemen of studieobstakels kunt overwinnen. Ze geven advies of zelfs complete trainingen over onderwerpen, zoals timemanagement, mindmappen, academisch schrijven, presenteren, en wetenschappelijke informatie.

Op Studiecoach vindt u ook diverse studietools die u kunt gebruiken bij uw studie, zoals instructie over de virtual classroom en het gebruik van Youlearn.

We organiseren ook workshops in de studiecentra. Kijk eens rond, u vindt vast iets wat u helpt bij het studeren. Veel plezier!

Workshops

Terug

Dyslectici hebben creatieve talenten!

Dyslectici hebben creatieve talenten!
Gebruik de kracht van beeldtaal in je studie


Dyslectici hebben moeite met lezen, schrijven en spellen. Meestal nemen ze klanken, woorden en teksten langzamer in zich op dan andere mensen. Als teveel informatie moet worden verwerkt in de hersenen, leidt dat tot problemen.
Dyslectici kunnen goed overzicht bewaren. Ze blijven niet hangen op details, maar hechten waarde aan het totaalplaatje in hun hoofd. Veel mensen die heel snel leren zullen de feiten ook weer snel vergeten. Als iemand met dyslexie zich nieuwe kennis eigen maakt, blijft deze beter hangen!
Dyslectici zijn goede beelddenkers, ze kunnen goed logisch denken, zijn praktisch ingesteld en vaak creatieve denkers.
Ben je dyslectisch? blader dan je studieboek eerst door, bekijk de hoofdstukindeling, bekijk de afbeeldingen en maak van je teksten mindmaps. Op die manier onthoud je de stof beter! Op Studiecoach vind je meer informatie over het maken van mindmaps.

Workshop Dyslexie

Voor mensen die dyslectisch zijn en graag handvatten krijgen om beter te kunnen studeren biedt de Open Universiteit de workshop Dyslexie aan. Ook personen die zich afvragen of ze zelf dyslectisch zijn of iemand kennen die dyslectisch is, zijn van harte welkom.