ALG_AanmeldenVlaanderen_15669_head_large.jpg
Aanmelden, toelating en vrijstelling
Aanmelden voor een opleiding, programma of cursus kan eenvoudig via de website. De opleidingen en cursussen staan beschreven in ons Studieaanbod en van daaruit kan je aanmelden. Kijk vooraf wanneer de opleiding of cursus van start gaat. Kijk ook of jouw vooropleiding eventueel vrijstelling kan opleveren in de bacheloropleiding of dat een toelating tot de masteropleiding moet worden aangevraagd.

Aanmelden voor een cursus of opleiding

Wanneer je op de button 'Aanmelden' in Studieaanbod klikt, dan wordt gevraagd een account aan te maken of in te loggen in mijnOU. Dit is een persoonlijk studentenportaal waar alle studiefaciliteiten gereed staan. Als je voor de eerste keer registreert dan wordt gevraagd of je in Nederland woont of in het buitenland. Als Vlaamse student klik je op 'Buitenland' en kan je alle gegevens zoals naam, adres en geboortedatum zelf invullen.. Voor Nederlandse studenten worden gegevens direct uit het systeem opgeroepen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Na verwerking van de gegevens ontvang je in je persoonlijke berichtenbox de bevestiging van de inschrijving en de factuur met daarop het wettelijke of het instellingscollegegeld.

Kijk voor meer informatie over aanmelden op de website.

Toelating of vrijstelling aanvragen

Het is natuurlijk mogelijk dat je eerder hebt gestudeerd en dat je daarvoor vrijstelling ontvangt. Het aanvragen van vrijstelling kan gelijk bij de aanmelding voor de bacheloropleiding worden ingediend. Heb je een bacheloropleiding afgerond en wil je doorstromen naar een masteropleiding? Voor toelating tot een masteropleiding moet altijd officieel toelating worden aangevraagd. Vraag dit ruim op tijd aan omdat je aanvraag nog beoordeeld moet worden.

Kijk voor uitgebreide informatie over vrijstelling en toelating op de website van Informatie over studeren.