ALG_StudiesBijOU_18786_head_large.jpg
Studies bij de Open Universiteit: Academisch onderwijs
Aan de basis van alle onderwijs bij de Open Universiteit liggen universitaire bachelor- en masteropleidingen. Op zeven wetenschapsgebieden worden opleidingen en cursussen aangeboden: Cultuurwetenschappen, Informatica en informatiekunde, Managementwetenschappen, Milieu- en natuurwetenschappen, Onderwijswetenschappen, Psychologie en Rechtsgeleerdheid.

Academische bachelors en masters

De bachelor- en masteropleidingen zijn opgebouwd uit afzonderlijke cursussen die een volledige universitaire opleiding vormen. Na afronding van de opleiding wordt een bachelor- of masterdiploma uitgereikt en mag de internationale titel BSc, MSc, BA, MA, LLB of LLM gevoerd worden.

Losse cursussen

De bachelor en masteropleidingen zijn opgebouwd uit losse cursussen die een totale opleiding vormen. De meeste bachelorcursussen kunnen ook afzonderlijk bestudeerd worden.

Focusprogramma’s

Focusprogramma’s bestaan uit kleine clusters van bachelorcursussen. Deze programma’s zijn speciaal samengesteld om alleen cursussen binnen een specifiek interessegebied te kunnen bestuderen. Na afronding van een focusprogramma wordt een focusdiploma verstrekt.

Certified Professional Programs

Naast de officiële universitaire bachelors of masters biedt de Open Universiteit ook leertrajecten voor professionals die hun kennis verder willen vergroten en een specifieke verdieping op hun vakgebied zoeken. Professional Programs worden intensief begeleid en hebben een vast startmoment en vaste studieduur.

Kijk voor alle opleidingen en studieprogramma’s op de webpagina’s van ons Studieaanbod.