OPL_WiskundeDOnline_head_large.jpg
Over Wiskunde D Online
Wiskunde D Online is voor leerlingen die Wiskunde D willen doen, maar op een school zitten waar dat niet in de gewone lessen wordt gegeven. Via deze mogelijkheid kunnen ze het vak dan toch volgen en schoolexamen doen.

Deelnemers

Leerlingen die op scholen zitten waar Wiskunde D niet in de gewone lessen wordt gegeven, kunnen het toch doen via Wiskunde D Online. Zij kunnen er ook schoolexamen in doen. Door de school moeten daarvoor eerst afspraken worden gemaakt met de organisatie van Wiskunde D Online. Als die afspraken zijn gemaakt, dan kunnen leerlingen een account aanmaken en zich aanmelden. Zij kunnen dan in de digitale leeromgeving alle leermaterialen, video's en planningen zien, en krijgen ook de huiswerkopgaven te zien die wekelijks gemaakt moeten worden. Iedere week moet een gemaakte serie huiswerkopgaven uiterlijk zondagavond worden ingestuurd. Binnen een paar dagen wordt die nagekeken en krijgt de leerling terugkoppeling op zijn of haar werk. Verder helpt Wiskunde D Online de scholen met proefwerken en toetsen, die door een docent van de school nagekeken worden.

Op de foto: De eerste leerlingen hebben het volledige Wiskunde D Online programma afgerond. Matthijs van Andel, Elise Deen en Florine Buijtenhuis van het Griftland College in Soest startten in augustus 2015, en ontvingen precies volgens schema hun certificaat in december 2017.

Onderwijs via internet

Met Wiskunde D beter voorbereid naar hogeschool of universiteitWiskunde D Online gaat voor een groot deel via internet. Via de digitale leeromgeving krijg je toegang tot alle studiemateriaal, videocollege's, planningen en huiswerk. Om goed gebruik te kunnen maken van de digitale leeromgeving, heb je een snelle internetverbinding nodig, en een computer, laptop of tablet, met een recente versie van een browser (bij voorkeur Internet Explorer, Edge, Chrome of Firefox).

Kosten

Voor leerlingen die Wiskunde D Online doen, betaalt hun school een jaarlijkse bijdrage: 175 euro per leerling in 4 vwo, 4 havo, 5 vwo en 5 havo en 75 euro per leerling in 6 vwo. Daar zijn alle kosten bij inbegrepen, inclusief het wekelijks nakijken van de huiswerkopgaven. Voor afdrukken op papier van leermaterialen of opgaven moeten leerlingen of scholen zelf zorgen.

Bekijk of download de Flyer Wiskunde D Online.

Waarom Wiskunde D Online?

Bekijk de video.

Ook beschikbaar in de videobank.