OPL_WiskundeDOnline_head_large.jpg
Meedoen: account aanmaken en aanmelden
Leerlingen die Wiskunde D Online willen gaan doen, moeten eerst nagaan of hun school meedoet aan Wiskunde D Online. Als dat zo is, dan kan een leerling een account aanmaken bij de Open Universiteit die zorgt voor de digitale leeromgeving.

Als je nog geen account hebt bij de OU, ga dan naar de website van de Open Universiteit.  Klik op die pagina rechtsbovenaan op 'mijnOU' en klik dan op 'Registreer'. Vul de benodigde gegevens in en volg de verdere instructies op. Gebruik zo mogelijk je school-emailadres.

Zodra het account is aangemaakt moet de leerling zich voor de gewenste cursus aanmelden. Ga daarvoor naar de website van de OU, klik op mijnOU, log in en kies 'studieaanbod'. Vink onder 'Studievorm' de optie 'Korte studie' aan.

Je ziet nu een lijst met allemaal 'Producten'. Kies in die lijst de cursus Wiskunde D Online bij de klas waar je in zit en meld je aan voor die cursus. 

Als je bent aangemeld voor je cursus ga je naar de digitale leeromgeving en log je daar in met je gekozen account. Vervolgens zie je je cursus klaar staan en kun je aan de gang.

NB: In je cursus kun je huiswerk insturen. Maar dat wordt alleen nagekeken als de school zich heeft ingeschreven voor Wiskunde D Online.