PSY_GATEBULL_pesten_11947_head_large.jpg
Lessenplan bij de game
Het lessenplan voor in de klas omvat twee onderdelen: 1) lessenplan die bij de Playground Heroes game horen, en 2) een anti-discriminatieles. Hieronder kunt u deze bronnen downloaden.

Lessenplan bij de game

Het lessenplan bestaat uit die onderdelen die elk worden uitgevoerd nadat een videogamesessie is afgerond (week 1, week 2 of week 3). De videogamesessies duren 15 minuten en elk onderdeel van het lessenplan duurt ongeveer 30 minuten.

Wat zijn de doelstellingen van het lessenplan?

Het belangrijkste doel van het lessenplan is om met leuke activiteiten en groepsdiscussies verder in te gaan op het thema waar de kinderen tijdens de game mee aan de slag zijn gegaan:

  • Afname van morele ontwrichting en toename van empathie en verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van kinderen die gepest worden vanwege vooroordelen (week 1);
  • Verbetering van kritische vaardigheden voor het evalueren van normen en druk van leeftijdsgenoten (week 2);
  • Verbetering van de eigen-effectiviteit met betrekking tot strategieën om pesten op basis van vooroordelen effectief te stoppen en te ontmoedigen (week 3).

De volgende onderdelen van het lesplan begeleiden de sessies van de videogame gedurende drie weken:

  • Week 1: Ga zelf in Andy’s schoenen staan
  • Week 2: Loop mee of zeg nee!
  • Week 3: Tijd voor toneel!

Het lessenplan downloaden

Het lessenplan horende bij de game is beschikbaar in vier talen. Klik op de onderstaande link om de spelactiviteiten te downloaden.

Anti-discriminatie les

"Hoeveel stappen zetten jullie vooruit?" is een activiteit die gericht is op diversiteit en gelijkheid die zal leiden tot reflectie en discussie in de klas over discriminatie, de oneerlijkheid ervan en de negatieve gevolgen. Het zal de kinderen ook helpen zich in te leven in iemand met een andere sociale, culturele of religieuze achtergrond. Deze activiteit vindt plaats in week 4 en neemt 30-45 minuten in de klas in beslag.

De anti-discriminatieles downloaden

De spelactiviteiten voor de klas zijn beschikbaar in vier talen. Klik op de onderstaande link om de spelactiviteiten te downloaden.
•    EN: Anti-discriminatie les (English)
•    NL: Anti-discriminatie les (Nederlands)
•    SK: Anti-discriminatie les (Slovenský)
•    GR: Anti-discriminatie les (Ελληνικά)

Creative Commons License
The GATE-BULL lesson materials funded by Erasmus+ and developed by University of the West of Scotland, Open University of the Netherlands, University of Patras, and Constantine the Philosopher University are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.