Terugkijken
Op deze pagina zijn de opnamen terug te kijken van het plenaire programma: de openingen, de keynotelezingen gegeven door internationale experts op het gebied van de psychologie, filosofie en sociologie, en de afsluiting.
Openingen: Stigma, hoe ervaar je dat?
Met: Annemiek Lely (programmamaker, dramaturg en schrijver), Henk Mathijssen (voorzitter van PlusMinus), Gerdien Rabbers (directeur van Samen Sterk Zonder Stigma) en Arjan Bos (hoogleraar klinische psychologie aan de Open Universiteit).
Taal: Nederlands
Keynote 1 (psychologie) - Stigma van aandoeningen: gevolgen, openbaarmaking en interventies
Met: Nicolas Rüsch (hoogleraar Openbare Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universität Ulm en adviserend psychiater bij het daaraan verbonden psychiatrisch ziekenhuis , spreker) en Arjan Bos (hoogleraar klinische psychologie aan de Open Universiteit, Q&A)
Meer informatie over presentatie en spreker.
Taal: Engels
Deze video is niet langer beschikbaar. Ben je onderzoeker of student en wil je de video als studiemateriaal gebruiken, neem dan contact met ons op.
Keynote 2 (filosofie) - Chronic Shame and the Experience of Stigma
Met: Luna Dolezal (universitair docent filosofie en medische geesteswetenschappen aan de University of Exeter, spreker) en Gemma Blok (hoogleraar moderne geschiedenis aan de Open Universiteit, Q&A)
Meer informatie over presentatie en spreker.
Taal: Engels
Keynote 3 (sociologie) - Stigma Power: Mental Distress, Poverty and Welfare
Imogen Tyler (hoogleraar sociologie en hoofd van de afdeling sociologie van de Lancaster University, spreker) en Jaap van Weeghel (emeritus hoogleraar Participatie en rehabilitatie van mensen met aandoeningen aan Tilburg University en adviseur van Phrenos)
Meer informatie over presentatie en spreker.
Taal: Engels
Afsluiting
Met: Jaap van Weeghel (emeritus hoogleraar Participatie en rehabilitatie van mensen met aandoeningen aan Tilburg University en geschiedenis van Phrenos) en Irene Geerts (presentator symposium en promovenda aan de Open Universiteit).
Taal: Nederlands
Stigma rond psychische problematiek
'De Hokjes Voorbij wordt' georganiseerd om iedereens die te maken krijgen met stigma rond psychische problematiek, ervaren, onderzoekers, beleidsmakers, mediaprofessionals, juristen en wie voor zo'n beroep in opleiding is - de te geven om over de grenzen van de situatie heen heen, de nieuwste kennis op te doen en uit te wisselen. Naast het plenaire programma werden er ook keuzesessies georganiseerd (deze zijn niet opgenomen).
'De hokjes voorbij' is een samenwerkingsverband van:
Met medewerking van: