null Marjan Nijkamp is OU Docent van het jaar 2019

ALG_masteruitreiking170519_head_large.jpg
Marjan Nijkamp is OU Docent van het jaar 2019
Tijdens de Dag van het Onderwijs op 14 november 2019 is dr. Marjan Nijkamp uitgeroepen tot OU Docent van het jaar 2019. Zij was als Docent van het Jaar van de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen voor deze prijs genomineerd, evenals dr. Ida Wendt en dr. ir. Hugo Jonker, die tot Docent van het jaar 2019 verkozen waren van respectievelijk de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen en de faculteit Management, Science & Technology.

Nominaties

Tijdens de prijsuitreiking zijn de genomineerden lovend toegesproken en ontvingen zij bloemen, een boekenbon en een oorkonde. De OU Docent van het jaar ontving daarnaast een beeldje en een cheque van 3.000 euro te besteden aan onderwijs of onderzoek. De prijzen zijn toegekend door een jury, die onder voorzitterschap stond van van de rector magnificus Theo Bastiaens, en die de vele nominaties met motiveringen van de OU studenten zorgvuldig heeft gewikt en gewogen.

Vele waarderingen voor docenten

Uit de complimenten van studenten blijkt dat het docentenkorps in brede zin bijzonder wordt gewaardeerd. Er werden maar liefst 89 docenten door studenten voorgedragen. Ook is er lof voor ondersteunende medewerkers bij GSO en in de faculteiten, zoals de studieadviseurs.Tijdens de prijsuitreiking werd een e-mail voorgelezen van een student die geen individuele docent wilde nomineren, maar een pluim op de hoed van het gehele docentenkorps stak.

Winnaar: Marjan Nijkamp

Marjan Nijkamp, universitair docent bij de vakgroep Gezondheidspsychologie, werd tot OU Docent van het jaar 2019 uitgeroepen. Zonder anderen tekort te doen zet de jury met Marjan een docent in de bloemetjes die weet hoe je online activerend onderwijs moet geven. Marjan is begeleider en examinator van de cursussen 'Gezondheidsgedrag: interactie tussen individu en omgeving' , 'Ziektebeleving en Patiëntbegeleiding' en 'Psychosociale begeleiding bij ziekte en herstel'.

Studenten zijn vol lof over Marjan:
* Zij kan met veel enthousiasme leerstof overbrengen en zij denkt empathisch mee met studenten. Het studeren bij de OU is niet altijd eenvoudig omdat contact met medestudenten en docenten minimaal is. Echter, Marjan heft deze eenzaamheid op. Ze stimuleert en motiveert je, ook op momenten dat het even niet allemaal vanzelf gaat. Hulde aan deze docent!
* Tijdens het doorlopen van modules op het gebied van Gezondheidspsychologie heb ik altijd zeer prettig en positief contact gehad met Marjan. Zij is een van de organisatoren van de minisymposia Gezondheidspsychologie. Daar heeft ze enige tijd geleden een presentatie gegeven waaruit bleek dat ze een enthousiaste, betrokken en bevlogen docent met een missie is!
* Tijdens het hele proces is ze een inspirerende, enthousiaste en ondersteunende docent geweest, met een nieuwsgierige en vernieuwende blik op het wetenschappelijke werkgebied. Met veel plezier en enthousiasme heb ik gewerkt aan mijn afstudeeronderzoek, met de uitstekende feedback van Marjan, waarbij we onze planningen steeds opnieuw goed en flexibel op elkaar konden afstemmen.
* Ze is altijd behulpzaam, positief ingesteld, en geeft zeer goede inhoudelijke feedback. Ik had nooit verwacht dat ik zo veel plezier zou hebben bij het schrijven van mijn scriptie, waardoor ik zeer enthousiast ben geworden over het doen van wetenschappelijke onderzoek.

Collega’s typeren haar als volgt:
Marjan onderhoudt op haar domein contacten met professionele instellingen in de regio en begeleidt over de volle breedte van dit domein studenten bij stages en scripties. Zij is bij al deze activiteiten zeer begaan met de mensen met wie zij contact heeft en is altijd geïnteresseerd in hun welzijn. Zij zet zich vol in voor haar studenten, is voor haar collega’s ‘het zonnetje in huis’, en streeft altijd naar verbinding. En, niet te vergeten: Marjan is de anchor-woman van de faculteit. Als masterclasses en webinars georganiseerd worden in het kader van ons onderwijs is Marjan in de regel de persoon die de interviews afneemt. Ze doet dat op een ontwapenende, uitnodigende manier, en weet daarbij iedereen gerust te stellen en de juiste informatie op toegankelijk manier in beeld te brengen.

 

Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items