null Startbijeenkomst Schakelzone Recht

RW_AJV_14525_head_large.jpg
Startbijeenkomst Schakelzone Recht
In september is het zover: dan begin je aan jouw schakelprogramma. Alvast van harte welkom aan de Open Universiteit, en in het bijzonder aan de faculteit Rechtswetenschappen! Om de start van je studie zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseren we op zaterdag 20 augustus 2022 een online startbijeenkomst om je als aankomende student op weg te helpen met je studie aan de Open Universiteit.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de studieadviseurs, hoor je over de ervaringen van een student en krijg je concrete informatie over wat het studeren aan de Open Universiteit precies inhoudt en hoe je in februari aan de slag kunt. Wat kun je precies verwachten van de bijeenkomst?

Programma 20 augustus 2022

Hieronder vind je het programma van de online bijeenkomst, met wat korte toelichting per onderdeel.

  • 10.45 - 11.00: Inloggen (via de link die je na je aanmelding per mail ontvangt).
  • 11.00 - 11.45: Workshop 'Hoe word je een goede jurist?'
    Tijdens deze korte workshop probeert dr. Derk Venema (sectie Staatsrecht en encyclopedie) de vraag te beantwoorden wat jou een goede jurist maakt.
  • 11.:45 - 12.15: Presentatie door onze studieadviseurs
    Tijdens deze presentatie leer je onder andere over de voordelen van het studeren aan de OU, alle faciliteiten, de online leeromgeving yOUlearn en het online portaal mijnOU. Verder krijg je informatie over (de opbouw van) het schakelprogramma en hoor je bij wie je terecht kunt voor vragen tijdens je studie.
  • 12.15 - 12.45: Docent en (voormalig)student aan het woord
    Mr. Yosri Hafez, docent Privaatrecht en voormalig student vertelt over zijn ervaringen met Schakelzone Recht. Ook krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen.

Aanmelden

De informatiebijeenkomst is voor alle studenten die op 1 september 2022 starten aan Schakelzone Recht en die voor het eerst gaan studeren aan de Open Universiteit. Aanmelden is mogelijk tot en met 17 augustus via het aanmeldformulier.*

* Dit formulier is niet meer beschikbaar.

Meer nieuwsberichten                                                                                                                Meer agenda items