INF_Symposium_25-11-2017_head_large.jpg
Informatica Symposium
‘Testen natuurlijk! of Natuurlijk testen!’
Op zaterdag 25 november 2017 organiseerde de faculteit Informatica van de Open Universiteit samen met de studievereniging TouW het jaarlijkse symposium voor studenten, alumni en medewerkers, in studiecentrum Amsterdam (Amstelveenseweg 390, 1076 CT Amsterdam).

Informatica-systemen worden groter en ingewikkelder. Steeds vaker worden er na release fouten gevonden in het systeem, die hersteld moeten worden. Testen kan dit voorkomen – maar hoe test je goed en efficiënt?

Prof. dr. Tanja Vos, hoogleraar aan de Open Universiteit, verzorgde de daginleiding. Er waren lezingen door Dr. Machiel van der Bijl werkzaam bij Axini en Hatim Chahim en Mehmet Duran, twee studenten die cum laude geslaagd zijn bij de opleiding Business Process Management & IT.

Testen natuurlijk! of natuurlijk testen! Bekijk de presentatie

Na de lunch volgde een quiz over testen. Ook werd er aandacht besteed aan de nieuwe ontwikkelingen rond de studie. In de middag werd in aparte parallel-sessies voor bachelor- en masterstudenten ingegaan op deze ontwikkelingen. Daarnaast was er een extra parallel-sessie voor alumni en promovendi door Benjamin Krumnow, MSc, over het remote testen van de security van het login proces van websites.

De studieadviseurs van de faculteit, Henk Frederiks en Janine Voncken, waren de hele dag aanwezig om vragen rond jaarplanning, vrijstellingen en inschrijving te beantwoorden.

De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een huldiging van de geslaagden voor onze bachelor- en masteropleidingen. Daarna was de borrel en het gezellige buffet.