null Certified Professional Program Business Controller

CPO_BUCO_18840_head_large.jpg

Certified Professional Program Business Controller

 • Your Academy
 • 20 EC
 • Taal Nederlands/Engels
 • CPP diploma
 • Start april 2021
 • € 6.495,- (eenmalig) / € 6.700,- (10 termijnen)
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 12 maanden
 • Bouwblok voor MBA
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Zowel bij de overheid als de profitsector is er voortdurend behoefte aan mensen met een integrale deskundigheid op financieel-economisch en informatieverzorgend gebied. Ben jij de financiële professional die zich wil ontwikkelen tot een volwaardig business partner voor het management? Zoek jij naast theoretische verdieping de vertaling naar de praktijk en wil je je impact vergroten? Dan is het CPP Business Controller dé opleiding voor jou.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ben jij een ambitieuze financial die zich wil ontwikkelen tot moderne Business Controller?
Je hebt de ambitie om je rol te pakken als sparringpartner voor het management. Die past jou van nature, want je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je wilt je impact vergroten en legt verantwoording af wanneer je het management adviseert. Vakmatige verdieping zie je als verrijking en je vergaart graag de tools om die te vertalen naar de praktijk. Ben jij de financial die zich (verder) wil ontwikkelen als business controller? Dan is dit wellicht dé opleiding voor jou.
 
Deze opleiding is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.

Een CPP volgen bij Your Academy betekent.....

 
 • een mix tussen theorie en praktijk 
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma 
 •  een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA
Podcast van Your MBA, Business Controller Prof.dr. Gerard Mertens en dr. Rogier van de Wetering in gesprek met Prof.dr. Bart Frijns.
Dé business opleiding voor moderne controllers!
In een omgeving waarin bedrijfsprocessen, informatiesystemen en externe kaders continu veranderen ben je als business controller een spin in het web voor directie en management. Je ondersteunt hen proactief bij het oplossen van operationele, tactische en strategische vraagstukken. Wil je je carrière als ambitieuze financial op een hoger niveau tillen? Dan is een gedegen kennis op het gebied van verslaggeving, governance, risicobeheersing en financieel management noodzakelijk.

Opbouw

De opleiding Business Controller leidt je op tot financiële sparringpartner voor het management. Je doorloopt de volgende vier courses, die je ook los kunt volgen:
 
Controlling
Inhoudelijke kennis op het gebied van management accounting, management control en accounting information systems is onmisbaar voor de hedendaagse business controller. Krijg inzicht in verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van financiële besturing en bewaking.
 
Hoe destilleer je zinvolle inzichten uit de big data van jouw organisatie? En hoe zorg je ervoor dat de governance structuur van jouw datagedreven organisatie voldoet aan de ethische en juridische kaders? Analytics is dé nieuwste uitdaging voor organisaties die een voorsprong willen nemen op hun concurrenten. In de course Business Analytics van de opleiding Smart Services raak je vertrouwd met het opkomende kennisgebied van business analytics. Je krijgt inzicht in drie veel voorkomende soorten business analytics en wordt getraind in de praktische toepassing daarvan. Daarnaast krijg je een beter begrip van de organisatieprocessen en -structuren die nodig zijn om de analysecapaciteit van een organisatie te ontwikkelen. Wil jij leren om een datagedreven organisatiecultuur te ontwikkelen en te koesteren? En daarmee een strategisch voordeel behalen? Dan is de course Business Analytics echt iets voor jou.
 
Verdiep je in de financiële besluitvorming in organisaties. Je leert meer over corporate governance, financiering en financiële verslaggeving. Denk aan topics als: waardering en economische waarde creatie, externe verslaggeving en het interpreteren van financiële ratios, de rol van aandelen (eigen vermogen) en obligaties (vreemd vermogen) in het financieren van projecten, en de invloed van gedrag op financiële beslissingen.
 
Informatie uit financiële verslagen is cruciaal voor ieder die betrokken is bij de voorbereiding, monitoring, analyse of het gebruik van financiële boekhoudkundige informatie. Je leert hoe je de kwaliteit en nuttigheid van de financiële verslaglegging van een bedrijf kunt evalueren. Je leert verder hoe je (informatie in) financiële verslagen kunt gebruiken om de drijvende krachten achter de financiële prestaties van een bedrijf kritisch te evalueren om uiteindelijk een verwachte waarde van het bedrijf te bepalen.

Studieduur

De totale opleiding heeft een omvang van 20 EC en een studiebelasting van circa 560 uur. Wij adviseren een studietempo van 15-20 uur per week, waarmee de verwachte doorlooptijd 12 maanden is. Je kunt echter zelf jouw studietempo bepalen, mits je de cursus binnen 12 maanden afrondt.

Begeleiding

Het programma kan zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundig universitair docent.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland in april 2021.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen € 6.495,-. Wil je liever in termijnen betalen? Dat is geen probleem. Je betaalt dan in 10 maandelijkse termijnen van € 670,-.
 
Over deze bedragen is geen btw verschuldigd, maar zijn wel exclusief de kosten van (eventuele) tekstboeken, waarvan in dit programma gebruik wordt gemaakt. Op de pagina’s van de losse courses is de informatie van de betreffende tekstboeken, indien daar gebruik van wordt gemaakt, terug te vinden.
 
Deze tekstboeken dien je dus zélf aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van de opleiding behaal je het Certified Professional Program diploma Business Controller. Je ontvangt bovendien deelcertificaten voor elke module. Wil je verder studeren? Het diploma Business Controller geldt als volledige specialisatie binnen Your MBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.