null Keuzegids Masters 2019: Open Universiteit in top 4 van Nederlandse universiteiten

ALG_KeuzegidsMasters_2019_15592_head_large.jpg
Leren
Keuzegids Masters 2019: Open Universiteit in top 4 van Nederlandse universiteiten
Een top 4-notering in de lijst van de beste Nederlandse universiteiten aangesloten bij de VSNU, de meeste masteropleidingen een top 2-positie in de ranglijsten van hun studierichtingen en twee masters het predicaat ‘topopleiding 2019’, vanwege de zeer hoge score. Dat zijn de waarderingen voor de Open Universiteit in de Keuzegids Masters 2019 die 5 maart 2019 is verschenen en waarin de kwaliteit van alle wo-masteropleidingen wordt vergeleken. Bovendien is er bij de Open Universiteit geen selectief toelatingsbeleid voor de masters, zoals dat bij een aantal universiteiten wel bestaat.

In top 4 van de veertien

Rector magnificus van de Open Universiteit, prof. dr. Theo Bastiaens: ‘Ik ben hartstikke blij dat we wederom in de top zitten met onze masteropleidingen. Ja, we zijn één van de veertien bekostigde VSNU-universiteiten, maar wel de enige die academisch activerend online deeltijdonderwijs aanbiedt. De Open Universiteit is de moderne keuze voor velen in de huidige maatschappij die, naast hun werk of andere activiteiten, academisch opgeleid willen worden. Dit soort rankings geeft aan dat ons onderwijs, maar ook het bijbehorend onderzoek, gewoon erg goed zijn. Mijn dank voor deze waardering gaat naar de studenten en experts die ons beoordelen, en natuurlijk niet in de laatste plaats naar onze universitaire docenten, hoogleraren en ondersteunende staf die dit alles mogelijk maken.’

Meeste masters in top 2 van ranglijsten

Zes van de negen masters scoren de eerste of tweede plaats in de ranglijsten van hun studierichtingen. Op één staan de masters Kunst- en cultuurwetenschappen en Environmental Sciences, die tevens topopleiding is. De masters Psychologie, Onderwijswetenschappen, Management en topopleiding Software Engineering zijn tweede in hun studies. Vooral op aspecten als studeerbaarheid, toetsing en programma worden de opleidingen gewaardeerd. 

In de ranglijst van beste masteruniversiteiten staat de Open Universiteit op de vierde plaats van de veertien universiteiten, na Wageningen Universiteit, Universiteit Twente en Technische Universiteit Eindhoven. 

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Masters 2019 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de Keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen, meegenomen. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde masteropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.nl.