ALG_evenementen_19961_head_large.jpg

Onze jaarlijkse evenementen

De Open Universiteit organiseert elk jaar een aantal terugkerende activiteiten en evenementen. Hierbij wordt meestal een actueel thema of vraagstuk aangesneden.

Dies natalis

Op 26 september 1984 ging de Open Universiteit officieel van start. Op de dies natalis vieren we de verjaardag van de Open Universiteit met een academische zitting gevolgd door een receptie. Tijdens deze academische zitting worden de eredoctoraten uitgereikt en de winnaar van de jaarlijkse wetenschapsprijs bekend gemaakt.

Opening academisch jaar

Ieder jaar rond 1 september openen de Nederlandse universiteiten het academisch jaar, de start van een nieuw collegejaar. In 2016 vond de opening van het academisch jaar van de Open Universiteit voor het eerst tegelijkertijd plaats met die van de andere universiteiten.

Studium generale

Onze wetenschappers koppelen hun onderzoek en bevindingen aan de actualiteit in onder meer webinars, lezingen, debatten, interviews en activiteiten op locatie. Studium Generale heeft als doel om kennis te delen en het debat aan te jagen bij een breed publiek binnen en buiten de universiteit. Alle bijeenkomsten zijn gratis, iedereen is van harte welkom.