null Lezing over de zoektocht naar geluk tijdens de levensloop in Antwerpen

PSY_Geluk_15015_head_large.jpg
Geluk
Lezing over de zoektocht naar geluk tijdens de levensloop in Antwerpen
Cogito, de studentengroep psychologie, organiseert op dinsdagavond 23 oktober 2018 van 19.30 tot 21.30 uur in studiecentrum Antwerpen een lezing. Tijdens deze interactieve lezing neemt prof. dr. Nele Jacobs je mee in een zoektocht naar geluk tijdens de levensloop.

De zoektocht naar geluk

Nele Jacobs gaat tijdens haar presentatie in op vragen als:

  • Hoe wordt vanuit de levenslooppsychologie naar de psychologische ontwikkeling van de mens gekeken? Hoe draagt geluk bij aan onze mentale gezondheid?
  • Welke rol spelen positieve emoties in ons dagelijks leven en welke handvatten kan de wetenschap bieden bij het vinden van het geluk in het leven van alledag?

Over Nele Jacobs

Nele Jacobs is hoogleraar Levenslooppsychologie aan de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen van de Open Universiteit. Zij is verantwoordelijk voor de master Levenslooppsychologie en voor de uitbouw van de bijhorende onderzoekslijnen. Zowel in het onderwijs en als in het wetenschappelijk onderzoek gaat haar interesse uit naar positieve geestelijke gezondheid in het dagelijks leven. Daarnaast is ze ook als hoogleraar verbonden aan de School of Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht.

Heb je interesse of wil je je medestudenten psychologie ontmoeten? Neem dan deel aan deze activiteit door je in te schrijven via sofie_ve@hotmail.com.

Praktische informatie

Datum en tijd: dinsdag 23 oktober 2018 van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: studiecentrum Antwerpen (Blindestraat 14, 2000 Antwerpen, België)
Aanmelden: via sofie_ve@hotmail.com uiterlijk op 19 oktober 2018.