RW_PR_GB_opbouwtoelating_head_large.jpg
Opbouw en toelating
De master Gegevensbescherming en Privacyrecht heeft een omvang van 60 EC en is verdeeld over twee academische jaren. De cursussen zijn binnen deze structuur geprogrammeerd, zodat je vooraf een realistische studieplanning kunt maken. Je studeert voornamelijk online, met persoonlijke begeleiding, structuur en tegelijkertijd veel vrijheid.

Ons online onderwijs is vernieuwend en kent veel vormen: kennisclips, podcasts, serious games, interactieve virtuele werkgroepen, hoorcolleges, oefentoetsen en discussiefora. Ook zijn er meerdere face-to-face bijeenkomsten vanuit onze studiecentra in Nederland. Vertragen en versnellen is mogelijk. Samen met een studieadviseur kijk je wat voor jou het meest ideale studietraject is. Je studie is daardoor altijd in te passen in je leven en je werk.

Jaarrooster 2022 - 2023

Wat leer je in deze opleiding?

Tijdens deze master ontwikkel je jezelf als deskundig jurist op het gebied van gegevensbescherming en privacyrecht. Je leert op academisch niveau kritisch denken over de regels met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens en verantwoord, privacy-vriendelijk beleid daaromtrent. En in een vroege ontwerpfase van technische innovaties oog te hebben voor privacy-vriendelijke oplossingen. In nauwe samenwerking met specialisten uit de praktijk doe je onderzoek naar actuele, complexe vraagstukken binnen het gegevensbescherming- en privacyrecht. Je kunt aan de slag in zowel de publieke als private sector, bijvoorbeeld als functionaris gegevensbescherming, maar ook als jurist of adviseur op het gebied van gegevensbescherming en privacyrecht.

Toelating tot de master

Na een wo-bachelor Rechtsgeleerdheid heb je direct toegang tot de master Gegevensbescherming en Privacyrecht. Voor studenten met een hbo-opleiding Rechten is een schakelprogramma beschikbaar.

Titel Master of Laws, LLM

Na afronding van de master Gegevensbescherming en Privacyrecht mag je jezelf Master of Laws (LLM) noemen, een internationaal erkende academische titel.